Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Tiende overwinning van het seizoen voor Marquez, Rossi komt wederom ten val

Marc Marquez heeft zondag de Grand Prix van Japan gewonnen. De wereldkampioen was een maatje te groot voor de rest van het veld en won voor het thuispubliek van zijn werkgever Honda vrij eenvoudig de race. Achter hem eindigde Fabio Quartararo als tweede en Andrea Dovizioso op zijn Ducati als derde. Valentino Rossi kwam na een valpartij in het slot van de race voor de vierde keer dit seizoen niet aan de finish.

93 marc marquez Jap race 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Marquez vertrok voor de tiende keer dit seizoen vanaf pole position en probeerde bij de start direct het verschil te maken. Quartararo haalde de Spanjaard nog in maar kon de leiding slechts enkele honderden meters behouden. Daarna was het wederom Marquez die de leiding nam. De achtvoudig wereldkampioen gaf deze ondanks verwoede pogingen van Quartararo om hem bij te houden niet meer uit handen.

Waar Marquez het lukte om Quartararo constant op minimaal een seconde achterstand te houden, daar lag de rest van het veld al op grote afstand van de koplopers. Er vond echter wel een prachtige strijd plaats om de derde plek. Morbidelli, Miller, Dovizioso en Vinales deden er alles aan om de laatste podiumplek te veroveren en dat leverde spektakel op.

Ver daarachter beleefde Valentino Rossi wederom een moeizame race. De negenvoudig wereldkampioen lijkt in de moeilijkste fase van zijn racecarrière te zitten en lag al op ruime afstand van zijn team- en merkgenoten toen hij ook nog eens ten val kwam.

Waar Miller inmiddels moest afhaken in de strijd om de derde plek, daar kwam merkgenoot Dovizioso richting het einde van de race juist goed opgang. De Italiaan moest echter zien af te rekenen met een vastberaden Vinales. Het is algemeen bekend dat de Yamaha-rijder moeite heeft om snel te zijn in het begin van een race maar gedurende de race komt de Spanjaard immer opgang. Dat bleek ook in Japan het geval te zijn, maar toch kwam hij net iets te kort om het Dovi nog echt lastig te maken.

Uitslag MotoGP Grand Prix van Japan 2019

Pos Coureur Team
1. Marc Marquez Honda
2. Fabio Quartararo Yamaha
3. Andrea Dovizioso Ducati
4. Maverick Vinales Yamaha
5. Cal Crutchlow Honda

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'