Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tim Coronel: "Zonder Red Bull had Verstappen niet gewonnen"

Max Verstappen boekte afgelopen weekend zijn achtste overwinning van het seizoen. Tim Coronel zag hoe Red Bull als team een zeer belangrijke rol speelde in de zegetocht van de Nederlander.

Het was een weekend dat op papier naar Lewis Hamilton had moeten gaan, maar na een sterke zaterdag en zondag was het Max Verstappen die in de Verenigde Staten uiteindelijk met de overwinning aan de haal ging. RacingNews365 blikte met Tim Coronel terug op het raceweekend in Austin. De autocoureur zat al nagelbijtend te kijken hoe de strijd tussen de twee rivalen zich ontvouwde. "Vanaf het puntje van mijn bank!", jubelt Tim als we hem vragen hoe hij de race heeft bekeken. "Uiteindelijk was het een fantastisch resultaat. Ik zag twee kemphanen die tot het gaatje gingen." Na de GP van Turkije was er hier en daar wat onrust over de vorm van Red Bull, maar in de VS presteerde de renstal weer op de toppen van haar kunnen. Volgens Coronel had Verstappen het zonder de beslissingen van zijn team niet gered. "Bij mij was er ook even paniek!", zo geeft hij toe. "Zeker na de start, dat durf ik wel te zeggen. Gelukkig bleef Max koel en vormde de strategie van Red Bull het omslagpunt", oordeelt hij. Als we doorvragen naar die rol van de pitmuur, denkt Coronel dat de strategen de komende weken wel eens de doorslag kunnen gaan geven. "Binnen de Formule 1 zijn Lewis en Max zo aan elkaar gewaagd. Alleen de strijd op de baan gaat het niet bepalen. Het is het een én het ander. Het team moet meewerken en de teamgenoten moeten meewerken, al moet ik zeggen dat we van de teamgenoten nog weinig hebben gezien", aldus de autocoureur, die dit weekend toch zag dat Sergio Perez een rolletje kon spelen. "Deze race was hij wel belangrijk. Hij had makkelijk zijn wagen in de eerste ronde voor die van Max kunnen zetten, maar hij liet die twee vooraan gaan zodat ze de strijd aan konden gaan. Daar kon Perez toch nuttig zijn. Het is fijn om te zien dat Perez ook lekker bezig is en enigszins dichtbij kan komen. Toch zie je dat de focus volledig op Max ligt."

Red Bull is nu het sterkste team

Tegelijkertijd merkt Coronel dat de coureurs dusdanig gelijkwaardig zijn, dat de teams de doorslag kunnen gaan geven. "Zij gaan nu ook de strijd aan. Red Bull is nu wel het sterkste team, dat denk ik wel. De teams reageren op elkaar en nu is het aan Red Bull om te zorgen dat ze wakker blijven. Het gaat er om spannen, maar wat ik wel leuk vind, is dat de teams invloed hebben op het verhaal. Je ziet dat inhalen moeilijk is, dus het is belangrijk om voorop te rijden." Gevraagd of Verstappen afgelopen weekend een van zijn beste races ooit reed, is Coronel het daar niet helemaal mee eens. "Ik heb hem wel eens mooiere dingen zien doen waar ik meer van onder de indruk was", oordeelt hij. "Qua situatie kan ik me voorstellen dat het een hele goede race was van Max, ook zeker voor de fans." Toch had Verstappen het dit weekend misschien niet zonder Red Bull kunnen flikken. "Eigenlijk merk je dat Max altijd op 110% zit. Als het team echter die call niet had gemaakt en Mercedes het eerder had gedaan, dan was het een heel ander verhaal geweest. Aan de andere kant heeft Max nooit losgelaten en Lewis ook niet. Het is heel simpel: als Red Bull niet die beslissing had genomen, dan had Max denk ik niet gewonnen." Al met al hoopt Tim Coronel nog vijf races lang, net als afgelopen weekend, op het puntje van zijn stoel te mogen zitten. "En dan hoop ik dat het seizoen een goede afloop kent", zo doelt hij op een wereldtitel voor Verstappen. "Het wordt een battle of the reaction , hoe reageren de teams op elkaar? We gaan het zien", aldus de Nederlander.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje