Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Tim en Tom Coronel sluiten ellendig Dakar-hoofdstuk met een grote glimlach af

De dinsdag stond in Saoedi-Arabië in het teken van de negende etappe van de Dakar Rally. De gebroeders Coronel pakten na de rustdag de draad weer op en gingen als vanouds als een speer.

Na twee ellendige dagen tijdens etappe zeven en acht, gingen Tim en Tom Coronel op dinsdag weer als de brandweer. Nadat de Century-bolide op maandag tijdens de rustdag helemaal werd opgelapt, vond de tweeling snel weer haar vorm terug. Ze werden zeventiende keerden zo weer terug in de top twintig, net zoals in de dagen voor hun zware crash. Tom Coronel vertelt aan RacingNews365.

"Ja, het was een goede etappe. Aan het begin waren er veel duinen en we moesten er wel even inkomen. We merkten toch dat we het vertrouwen in de auto terug moesten krijgen. In de duinen zat er dus niet veel tempo in. Gewoon op safe, netjes gereden. Uiteindelijk merkte ik dat het vertrouwen terugkwam en ging het tempo omhoog, zowel bij Tim als bij mij."

"In het midden van de etappe waren er veel stenen, veel valleien waar je tussendoor moest, ruig terrein, heel stoer om te zien. Een soort maanlandschap was het. We hadden ook een keer hele heftige modder waar we doorheen moesten. We zagen de helikopter staan, dus het kon niet anders dan dat dat harde ondergrond was. Daar zijn we toen zo hard mogelijk en recht op af naar toe gereden! Wij hadden geen problemen. De navigatie ging ook goed en daardoor zat de snelheid er ook in."

"Goed gedaan na zo rustdag", vervolgt Tom. "Het is altijd spannend, want er was veel gesleuteld aan de auto. Ik ben bij de neutralisatie even uit de auto gesprongen om te plassen, want door die stenen moet je altijd nodig!", lacht hij. "Ik ben toen even snel om de auto heen gelopen, maar alles zag er goed uit. "

Tim: "Superfijn"

Tom geeft de telefoon vervolgens door aan Tim, die net als zijn broer goedgemutst ons te woord staat. "Tim hier! Het was een hele mooie etappe en het was inderdaad even wennen na zo'n koprol", zo doelt hij op de crash van zaterdag. "Je moet elkaar weer even aanvoelen, even elkaar aaien."

"Dat is gelukt, we zijn lekker in ons ritme gekomen. In de modder had ik even een spannend moment en ik dacht dat we het niet zouden gaan halen, maar ik zag een droog plekje gelukkig, dus ik hield gas en stuurde daar naar toe."

"Daarna hadden we een mooi snel stuk, volgens mij hadden we daar een goed ritme. Ik durf ook te zeggen dat Tom steeds beter navigeert, zodat ik ook beter in kan schatten hoe ik een bocht in kan komen."

Al met al een geslaagde dag. Tim looft de monteurs die de afgelopen dagen keihard hebben gewerkt om de bolide weer op te lappen en zo goed als nieuw te krijgen. "Het is superfijn om op deze manier, na twee ellendige dagen, het af te sluiten. Ik kan meer een ding zeggen: petje af voor de monteurs, want wauw wat een job hebben zij geflikt!"

In het algemeen klassement bungelen de Coronels ver onderaan, vanwege groot tijdsverlies en een zware straf van 10 uur die ze eerder kregen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez