Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Michael Schumacher

Todt geeft update over Michael Schumacher: "We hopen op verbetering"

Jean Todt heeft zich uitgesproken over het ski-ongeval van Michael Schumacher uit 2013, waarbij de zevenvoudig wereldkampioen zwaar hoofdletsel opliep. De FIA-president zegt dat de oud-coureur er niet meer zou zijn geweest zonder de goede hulp en zorgen van zijn vrouw Corinna en dat hij hoopt op verbetering van zijn gezondheid.

Jean todt schumacher 2005
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Formula 1

De (Formule 1-)wereld werd flink opgeschrikt toen op 29 december 2013 het nieuws naar buiten kwam dat Michael Schumacher betrokken was bij een zwaar ski-ongeval. De zevenvoudig wereldkampioen kampte met zwaar hoofdletsel en het was nog maar de vraag of hij het zou overleven.

Dat deed hij gelukkig wel, al is tot op heden nooit echt duidelijk geworden hoe het nu precies met der Michael gaat. Slechts een aantal personen in de inner circle van de Duitser kennen zijn huidige gesteldheid. Onder hen Jean Todt, oud-teambaas van Schumacher bij Ferrari en tegenwoordig president van de FIA.

De Fransman spreekt in een interview met Bild lovend over Corinne, de vrouw van Michael aan wie hij zijn leven te danken heeft. "Ze is een geweldige vrouw en is de baas van de familie. Ze had het niet verwacht. Het gebeurde heel plotseling en ze had geen keuze, maar ze doet het heel goed. Ik vertrouw haar en zij vertrouwt mij. Dankzij het werk van de doktoren en de samenwerking met Corinna, die wilde dat hij zou blijven leven, leeft hij nog steeds. Maar met consequenties."

Wat die consequenties precies zijn, is dus vooralsnog onbekend. "Momenteel vecht hij tegen die consequenties. We hopen dat alles langzaam maar zeker zal verbeteren", aldus Todt.

Naast Michael kent Todt ook zijn zoon Mick natuurlijk goed. De Haas-coureur heeft volgens de Fransman 'een speciaal plekje' in zijn hart. "De familie Schumacher is heel belangrijk voor mij en mijn vrouw Michelle. Ik en Michael schreven geschiedenis en bouwden een prachtige relatie op. De kinderen waren daar toen ook al bij.

Todt zegt dat hij in Mick, die zijn vader achterna ging en dit seizoen zijn debuut in de Formule 1 maakte, Michael slechts deels herkent. Waar senior volgens de Fransman zijn eigen leven op moest bouwen, had junior het geluk dat hij 'een zeer goede opleiding genoot in een comfortabelere omgeving' dan zijn vader. "Maar toch, Michael en Mick hebben natuurlijk hetzelfde bloed en dezelfde doelen", meent Todt. "De omstandigheden zijn alleen heel anders.

Ook interessant:

Verstappen met kop en schouders de beste coureur van het seizoen

Het F1-seizoen is halverwege. Hoog tijd om uitgebreid de balans op te maken. Er is in de nieuwste RacingNews365-podcast genoeg om over na te praten! Beluister 'm hieronder, met Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

19 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"