Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Tost op de bres voor crashende De Vries en wijst naar Vettel

Nyck de Vries had een kleurloze race afgelopen weekend in Miami. Toch lijkt alle hoop nog niet verloren, in tegendeel zelfs. Zijn teambaas durft de Nederlander te vergelijken met viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

De Vries Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nyck de Vries heeft een teleurstellende seizoenstart. De ervaren rookie mocht voor het eerst in zijn Formule 1-carrière door naar Q2 in de kwalificatie, maar hij wist zijn positie in de race niet vast te houden en ging als 18e over de finish. Alleen de Williams-coureur Logan Sargeant heeft, net als Nyck, nog geen punten weten te behalen in het kampioenschap. Franz Tost heeft een uitleg voor de slechte prestaties van zijn AlphaTauri-coureur.

"Als je niet crasht, weet je ook niet wat de limiet is"

"Je hebt als rookie altijd drie jaar nodig om te begrijpen hoe alles hier in de Formule 1 werkt", zegt Tost in gesprek met onder andere RacingNews365.

"Het is moeilijk te begrijpen voor een rookie hoe ze het meeste uit de banden en het circuit kunnen halen tijdens de kwalificatie. Zoals ik altijd zeg: je hebt een leerperiode en een crashperiode is daar onderdeel van. Als een coureur niet zou crashen, zou hij ook niet weten waar de limiet van de auto ligt."

"Vettel deed dat ook vaak"

De AlphaTauri-teambaas gaat nog een stapje verder: "Je moet coureurs ook de mogelijkheid geven om te kunnen crashen, anders gaat het niet werken. Ik herinner me nog dat Sebastian Vettel in het begin van zijn carrière vaak na de eerste ronde al terugkwam zonder voorvleugel. Dat is onderdeel van het spel."

Ook interessant:

Briljante Verstappen zet Perez op zijn plek

Een daverende overwinning van Verstappen in Miami, die daarmee Perez weer op zijn plek zette, zo merkt men op in de nieuwste RN365 F1-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel vellen over alle gebeurtenissen in de F1.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull