Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Tom Coronel

Tost: "Ricciardo enige F1-coureur die zo positief en grappig is als Tom Coronel"

Toro Rosso-teambaas Franz Tost is zeer gecharmeerd van zowel de persoon als de coureur Tom Coronel. De twee kennen elkaar goed, aangezien de Oostenrijker ooit de manager was van de goedlachse Coronel.

Franz Tost was de manager van Tom Coronel in de tijd dat de Nederlander vaste voet aan de grond probeerde te krijgen in de Formule 1. De Oostenrijkse teambaas van Toro Rosso blikt met een lach op zijn gezicht terug op die bewuste periode.

"Met Tom heb ik ontzettend veel plezier gehad. Daarnaast was hij ook gewoon heel snel, vooral in Formule 3 reed hij een paar hele goede races. Op de Nurburgring pakte hij bijvoorbeeld de poleposition vóór ene Ralf Schumacher. Als hij alles voor elkaar had, was hij zo ontzettend snel. Later volgde natuurlijk vele successen in Japan en in de toerwagens", aldus Tost in gesprek met RacingNews365.

Naast dat Coronel in de ogen van Tost dus een begenadigd autocoureur is, is Coronel ook iemand die de lach aan zijn kont heeft hangen: "Een clown wil ik hem niet noemen, want dat klinkt zo negatief, maar een beetje gek was hij altijd al. Dat zit in zijn aard. Hij heeft altijd goede zin, heeft altijd een grap paraat. Ik mag hem daarom erg graag."

Op de vraag of Coronel valt te vergelijken met iemand uit de huidige Formule 1-paddock, schiet hem maar één naam te binnen: "Daniel Ricciardo lijkt wat dat betreft heel erg op hem. Anderen zijn er niet die zo’n natuurlijk talent hebben om altijd in zo’n goede bui te zijn. Daar is Tom echt uniek in."

Tost sluit af met een open uitnodiging om Coronel snel weer eens te ontmoeten: "Ik kijk er altijd naar uit om met hem bij te kletsen."

Met medewerking van Joe van Burik.

2 reacties

    Breaking Mercedes hield Red Bull en Ferrari opzettelijk voor de gek