Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

Toto Wolff voelt de hete adem van Red Bull en Ferrari in de nek

Mercedes-teambaas Toto Wolff houdt de concurrentie nauw in de gaten om de tegenstanders voor te blijven. Wolff stelt na afloop van het 2019-seizoen echter dat het mogelijk gedaan kan zijn met de dominantie, de Oostenrijker verwacht komend jaar een bijzonder sterk Red Bull en Ferrari.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Mercedes-teambaas Toto Wolff vreest voor de opkomende concurrentie nu het laatste seizoen onder de huidige technische reglementen om de hoek staan. Nu de regels al lange tijd hetzelfde zijn, lukt het de tegenstanders van Mercedes steeds beter om de Duitse renstal bij te halen, wat goed is voor de competitie. Wolff verwacht voor 2020 dan ook dat zijn team komend jaar niet zo eenvoudig zal kunnen winnen als in de voorbije jaren.

"Ik denk dat volgend jaar de andere teams dichterbij Mercedes zullen zitten dan ooit tevoren in het hybride tijdperk. We hebben altijd geroepen dat de prestaties van de teams dichterbij elkaar komen te liggen wanneer de regels alleen worden gelaten en ik denk dat we dit jaar wel hebben gezien dat dit klopt. Er is in ieder geval een grotere kans dan wanneer alles om wordt gegooid", vertelt Wolff ten overstaan van RacingNews365.

Mercedes heeft het in 2019 ondanks de opmars van Ferrari en Red Bull exceptioneel gedaan, maar zo zal het niet lang blijven, verwacht Wolff. "Ik vond dit seizoen al veel lastiger. Ik denk hierom ook niet dat we het nog eens zullen zien dat een team komend jaar tien of twaalf races op zijn naam schrijft. Natuurlijk zullen wij er wel alles aan doen om onze prestaties te optimaliseren", benadrukt de Mercedes-teambaas.

"Het lijkt mij vrij duidelijk dat er momenteel drie teams zijn die realistisch gezien wedstrijden en misschien zelfs kampioenschappen kunnen winnen als alles op zijn plaats valt", beweert de Oostenrijker. Wolff ziet daarnaast dat ook andere teams de aansluiting beginnen te vinden. "Neem McLaren, die hebben een enorme sprong gemaakt – de grootste van iedereen, denk ik."

Poll

Wie is de Formule 1-coureur van het jaar 2019?

keer gestemd

2 reacties