Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jos Verstappen

Trotse Jos Verstappen reageert: "Heb Max gezegd dat hij allerbeste is"

Jos Verstappen was niet in Japan aanwezig om de tweede wereldtitel van Max Verstappen met hem te vieren. Maar dat neemt niet weg dat hij ontzettend trots is op zijn zoon.

SI202210090543 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

"Maar dat ben ik altijd", glundert Verstappen sr. in gesprek met Viaplay. "Zeker de laatste jaren en tijdens eerdere races dit seizoen natuurlijk evengoed al."

Verstappen is er naar eigen zeggen niet bij omdat hij al drie weken van huis was en tijd door wilde brengen met zijn vrouw en zijn kind: "Ik had dat denk ik even nodig en daarbij is Japan voor mij ook niet het leukste land om naartoe te gaan."

Maar dat betekent niet dat hij niet heeft kunnen genieten of dat hij het niet op de voet heeft kunnen volgen: "Daarvoor hoef ik er ook niet bij te zijn, thuis krijg ik net zo veel mee, al was er ook bij mij sprake van ongeloof, omdat we niet precies weten wat er gaande was (na de finish, red.)."

Jos sprak al met Max

"Ik stond in contact met Red Bull en manager Raymond Vermeulen, maar uiteindelijk kwam toen het verlossende woord", vervolgt Jos Verstappen, die aangeeft over twee weken in Austin wel aanwezig te zijn: "En dat feestje komt er sowieso. Ik hoef er niet bij te zijn om dit te vieren."

De tweede titel brengt een ander soort (ont)lading met zich mee: "Vorig jaar kwam er een ongelooflijke emotie los, maar nu wisten we dat het ging gebeuren, alleen niet wanneer. Maar hij heeft een enorm sterke wedstrijd gereden, zeker als je bedenkt dat hij 26 seconden pakte in een race van niet meer dan 38 minuten. Maar dit soort omstandigheden is toch wel een beetje Max zijn specialiteit. Van kleins af aan heeft hij iets extra's in de regen."

Was er al contact na afloop van de race? "Ik sprak hem net toen ze mijn make-up aan het doen waren (voor de uitzending van Viaplay, red.). Hij belde mij en ik had hem eerder al een appje gestuurd. Ik heb 'm gezegd dat hij de allerbeste is, maar dat zeg ik bijna elk weekend."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"