Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Trotse Ocon flikt wat alleen kampioenen Hamilton en Button eerder lukten

Esteban Ocon is de vierde F1-coureur die Fernando Alonso versloeg als teamgenoot en de tweede teamgenoot die meer punten dan de Spanjaard scoorde.

Hamilton Ocon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Esteban Ocon heeft een indrukwekkende prestatie behaald dit seizoen door boven teamgenoot Fernando Alonso te eindigen in het klassement. Hij is daarmee de vierde F1-coueur die dat heeft behaald.

Ocon ging de laatste laatste race van het seizoen in met 85 punten tegenover 81 punten voor Alonso. De jonge Fransman had gedurende het hele weekend een voorsprong en was in de kwalificatie sneller dan de tweevoudig wereldkampioen.

De 26-jarige coureur werd achtste in de race in Abu Dhabi nadat Alonso opnieuw uitviel door technische problemen. Hij versloeg daardoor zijn teamgenoot in de eindstand: Ocon werd achtste met 11 punten voorsprong op Alonso op P9. Daarmee werd Ocon slechts de vierde teamgenoot ooit die voor Alonso eindigde, een prestatie waar hij trots op is. Grote namen Lewis Hamilton en Jenson Button waren de enigen die dat in een competitieve bolide eerder lukten.

"Ik heb ook mijn problemen gehad (met de bolide, red.), maar het voelt zeker goed", legt hij uit aan onder andere RacingNews365. "Het is een zeer, zeer snelle coureur en ik moest natuurlijk een tandje bijzetten zover het kon."

"Om voor hem te finishen geeft een goede voldoening. Het enige wat ik dit jaar duidelijk gemist heb is een podiumplaats, maar het kwam door andere omstandigheden dat we dat niet hebben kunnen behalen. Hopelijk kunnen we er volgend jaar wel een paar pakken."

Teamgenoten die Alonso hebben verslagen

Jaar Coureur Team Punten Positie in klassement Punten Alonso Positie in klassement Alonso
2001 Tarso Marques Minardi 0 P22 0 P23
2007 Lewis Hamilton McLaren 109 P2 109 P3
2015 Jenson Button McLaren 16 P16 11 P17
2022 Esteban Ocon Alpine 92 P8 81 P9

Ocon: "Alle doelen zijn behaald"

In de slotfase van de race kwam Ocon in de buurt om Lando Norris in te halen voor de zesde plaats nadat Lewis Hamilton uitviel met technische problemen. Maar de Alpine-coureur maakte zich niet zoveel zorgen, omdat hij wist dat de vierde plaats in het constructeursklassement al zeker was.

"Ik ben erg blij met het resultaat dat we hebben behaald. Natuurlijk, één ronde meer en ik had Lando waarschijnlijk gepakt. Het was de hele tijd erg close, maar dat maakt niet uit. Alle doelen die we van tevoren hebben gesteld zijn bereikt; we zijn vierde geworden in het constructeurskampioenschap, godzijdank. Het was ook mijn beste seizoen in de Formule 1 wat betreft de behaalde punten."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin