Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen, De Vries en Hulkenberg dinsdag in actie tijdens Formule 1-test

Het Formule 1-seizoen is voorbij, maar toch nog niet helemaal. Op dinsdag vindt namelijk nog een testdag plaats in Abu Dhabi. Een bandentest en een Young Driver Test worden dan gecombineerd op het Yas Marina Circuit.

De Vries Verstappen Monza 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool
Op dinsdag komen er in Abu Dhabi 24 verschillende coureurs in actie op het Yas Marina Circuit. Er wordt namelijk een bandentest gehouden door Pirelli en tegelijkertijd wordt er ook een Young Driver Test afgewerkt. Alle tien de teams doen mee met twee auto's. Een auto werkt de bandentest af, de andere de Young Driver Test, al krijgen zij ook de 2023-banden tot hun beschikking.

De achturige testdag begint om 06:00 uur Nederlandse tijd (09:00 uur Abu Dhabi tijd). Vele grote namen doen mee, waaronder Max Verstappen, Sergio Perez, Lewis Hamilton, George Russell, Charles Leclerc en Carlos Sainz. Zij delen, net als Lance Stroll en Fernando Alonso, een auto en zullen allemaal dus ongeveer vier uur de tijd hebben om de banden te testen.

Nieuwe coureurs

Enkele coureurs wisselen in aanloop naar volgend jaar van team. Onderling hebben de teams afgesproken dat de coureurs, die vaak nog tot aan het einde van het jaar onder contract staan bij hun huidige werkgever, al in hun nieuwe bolide mogen testen in Abu Dhabi.

Zo zien we Nyck de Vries bij AlphaTauri. Mercedes heeft hem daarvoor toestemming gegeven. Hij gaat voor het eerst aan de slag met de F1-bolide van dat team, nadat hij eerder dit jaar al in de bolides van Mercedes, Williams en Aston Martin reed in F1. Verder zien we Pierre Gasly bij Alpine, Oscar Piastri bij McLaren en Fernando Alonso bij Aston Martin. Ook Logan Sargeant mag gaan testen bij Williams en Nico Hulkenberg stapt in de Haas.

Sargeant, De Vries en Piastri kunnen dit vanwege hun geringe F1-raceervaring doen onder het mom van de 'rookietest', en zullen daarom de hele dag een auto tot hun beschikking hebben. Bij andere teams zien we andere rookies, die volgend jaar niet per se een fulltime zitje hebben, zoals Liam Lawson bij Red Bull, Robert Shwartzman bij Ferrari en debutant Frederik Vesti bij Mercedes.

Check hieronder de line-ups. Het is niet duidelijk in welke volgorde de teams met twee coureurs gaan testen.

Abu Dhabi F1-testdag 2022: line-ups

Team Pirelli-test Young Driver Test
Red Bull Verstappen & Perez Lawson
Ferrari Leclerc & Sainz Shwartzman
Mercedes Hamilton & Russell Vesti
Alpine Gasly Doohan
McLaren Norris Piastri
Alfa Romeo Bottas Pourchaire
Aston Martin Alonso & Stroll Drugovich
Haas Hulkenberg Fittipaldi
AlphaTauri Tsunoda De Vries
Williams Albon Sargeant

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024