Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Tsunoda aast op stoeltje naast Verstappen: "Ze moeten niet om me heen kunnen"

Yuki Tsunoda krijgt in Austin niet alleen te maken met een nieuwe teamgenoot, maar ook met meer druk dan voorheen. De Japanner lijkt plots ook weer in beeld om in 2025 teamgenoot te worden van Max Verstappen en daar wil hij alles voor doen.

Tsunoda Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Visa Cash App RB trekt met een nieuwe line-up ten strijden tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Daniel Ricciardo werd tijdens de herfststop bedankt voor de bewezen diensten en Liam Lawson werd niet veel later aangekondigd als zijn vervanger. Red Bull-adviseur Helmut Marko liet er in meerdere interviews verder geen gras over groeien: de laatste zes races zijn een directe shootout tussen Sergio Perez, Liam Lawson en Yuki Tsunoda, die alle drie nog strijden om het 'vacante' Red Bull-stoeltje voor 2025.

Want ondanks het feit dat Perez eerder dit jaar een contractverlenging tekende, is het nog allerminst zeker dat de Mexicaan ook komend jaar langs Max Verstappen rijdt bij het team uit Milton Keynes. Wanneer Tsunoda tegenover onder meer RacingNews365 de vraag krijgt of hij het gevoel heeft dat de deur bij Red Bull open staat, antwoordt de Japanner ambitieus: "Ik hoop het. Ik dacht dat het ook al zo was toen Daniel (Ricciardo) nog mijn teamgenoot was, maar tot nu toe leek dat niet zo te zijn."

"Hopelijk heeft de situatie met Daniel de zaken weer wat verder opgeschud. Ik weet dat er nog een hoop zaken zijn die zij willen zien en die ik moet bewijzen tijdens de aankomende races, maar dat wist ik al sinds vorig jaar, of in ieder geval sinds het begin van dit seizoen. En ja, nu is het aan mij de taak om dat gewoon te laten zien," zo vervolgt de uitgesproken Tsunoda.

"Ik moet me gewoon blijven bewijzen en ik moet uiteindelijk de coureur zijn waar ze gewoon niet omheen kunnen. Ik moet me zo ontwikkelen, dat ik niet langer een coureur ben die zich schuldig maakt aan allerlei onnodige zaken. Ik moet gewoon proberen om de perfecte coureur te zijn," zo vervolgt Tsunoda zijn betoog.

Door velen wordt de 'nieuwe' strijd om het stoeltje naast Verstappen gezien als een directe shootout tussen de drie bovengenoemde coureurs. Toch wil Tsunoda daar een kanttekening bij plaatsen: "Van buitenaf lijkt dat misschien zo, maar voor mij was het al vanaf de eerste race een soort shootout tussen mij en Daniel. Het ging telkens over wie als beste voor de dag kwam, bijvoorbeeld. Dat heeft ook consequenties voor eventuele contracten voor komend jaar, dus voor mij geldt dat al het hele jaar."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje