Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2022

Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Hongarije 2022

George Russell heeft zeer verrassend beslag gelegd op de poleposition voor de Formule 1 Grand Prix van Hongarije. Hij was de Ferrari's te snel af. Max Verstappen kwam in Q3 door meerdere problemen in het stuk net voor en start slechts als tiende.

Russell Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Alle grote namen wisten zich zonder problemen te kwalificeren, met uitzondering van Red Bulls Sergio Perez. Hij ging kopje onder in Q2. De enig overgebleven Red Bull van Max Verstappen gaf Ferrari misschien ietwat tegen de verwachtingen in meer dan goed partij in Q1 en Q2.

In de eerste run in Q3 maakt Verstappen echter een fout en komt hij niet verder dan P7. In de tweede run klaagt hij over een gebrek aan vermogen: "Niks werkt", oppert hij. Zijn sessie zit erop, terwijl Mercedes met George Russell verrassend de poleposition pakt. Daarachter zijn het de beide Ferrari's, gevolgd door de wederom sterke Lando Norris. Max Verstappen moet door de problemen genoegen nemen met P10.

Bekijk de volledige uitslag hieronder.

Uitslag Kwalificatie - Hongarije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024