Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Uitslag tweede vrije training Formule 1 GP Nederland 2024

George Russell heeft de snelste tijd genoteerd in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Nederland. Oscar Piastri en Lewis Hamilton werden tweede en derde, terwijl Max Verstappen het met de vijfde plaats moest doen.

Russell dry FP1 Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Nederland werd een belangrijke sessie. Eerder op de dag zorgden de onstuimige omstandigheden er voor dat er haast geen representatieve data kon worden vergaard. Daarom doken alle coureurs dan ook meteen naar buiten op een winderig, maar droog Zandvoort.

Max Verstappen liet meteen even zien waar hij toe in staat was. Op mediums liet hij 1:12.1 noteren en was hij zeven tienden sneller dan Lando Norris. De concurrentie zou echter nog dichterbij sluipen en hem zelfs passeren, want Lewis Hamilton snoepte er nog drie tienden af. Een crash van Nico Hulkenberg zorgde daarna voor een rode vlag.

Runs op softs zouden uiteindelijk de uitslag gaan bepalen. George Russell kwam als winnaar uit de bus, voor Oscar Piastri en teamgenoot Lewis Hamilton. Het verschil tussen de mannen in de top drie was een schamele tiende, terwijl Lando Norris en Max Verstappen de top vijf completeerden. Verstappen gaf een kleine drie tienden toe op Russell.

Bekijk hieronder de volledige uitslag!

Uitslag Tweede vrije training - Nederland

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel