Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Duitsland 2019

Uitstekende derde training Verstappen, Leclerc snelste in Duitsland

Max Verstappen kende een prima derde vrije training voor de Duitse Grand Prix. In zijn Red Bull moest hij alleen Charles Leclerc voor zich dulden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De hitte was door onweersbuien verdwenen uit Hockenheim, maar de derde vrije training ging onder droge omstandigheden van start. Met een temperatuur van 24 graden was er sprake van een verschil van liefst 15 graden ten opzichte van een dag eerder.

In de laatste training ter voorbereiding op de, mogelijk natte, kwalificatie richtten de coureurs zich voornamelijk op het vinden van de juiste setup voor deze middag. De zachte (rode) band werd dan ook veelvuldig gebruikt door de coureurs, die soms moeite hadden met het lage gripniveau van de baan. Door de regenbuien is veel van het gisteren neergelegde rubber weggespoeld.

De beide Ferrari's nestelden zich direct aan kop van het veld, waarbij Charles Leclerc de eerste 1.12 van het weekend klokte. Max Verstappen liet lang op zich wachten en koos er als enige van de topcoureurs voor om op de medium band zijn eerste run te maken. Het bracht hem de derde tijd op zes tienden van Lerclerc, die op de zachte band reed.

Derde vrije training - Duitsland

Pos. Coureur Team Tijd
Resultaten worden geladen...

In de slotfase van de training maakten alle coureurs zich op voor een kwalificatiesimulatie op de zachte band, waarmee er een voorzichtige balans opgemaakt kon worden van de onderlinge krachtsverhoudingen. Vooraan versnelden de beide Ferrari's, waarbij Leclerc de nummer een positie behield.

Verstappen wist de beide Ferrari's te splitten door een keurige tweede tijd te noteren op de zachte band op minder dan twee tienden. De Red Bull-coureur bewees daarmee dat de achterstand van gisteren inderdaad niet de ware snelheid van de RB15 liet zien. Teamgenoot Pierre Gasly moest wederom veel toegeven en klokte slechts een achtste tijd op acht tienden van zijn teamgenoot.

Mercedes mengde zich in de laatste tien minuten in het gevecht om de voorste plaatsen, maar gaf verrassend genoeg veel tijd toe. Hamilton verloor zijn snelste rondetijd, op vier tienden van Leclerc, doordat hij de tracklimits overschreed en kwam niet verder dan een zesde tijd bij een nieuwe poging.

De kwalificatie begint vanmiddag om 15:00 uur met een kans van zestig procent op regen. Vanzelfsprekend kan je deze sessie live volgen op RacingNews365.

Voorspel en win

Wie wint de GP van Duitsland 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

RN365 Nieuwsdossier GP Duitsland 2019

Volg hier het belangrijkste nieuws over de Duitse Grand Prix van 2019

0 reacties

    Breaking Lovende Verstappen: "We hebben de Honda-motor nog niet maximaal belast"