Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

V12- of elektromotoren in F1: Vettel en Rosberg staan lijnrecht tegenover elkaar

Waar moet het met de Formule 1 naartoe? Welke koers moet de koningsklasse van de autosport varen? Het zijn veelgestelde vragen met het oog op de toekomst. Duurzaamheid is een groot thema in de Formule 1, maar dat hoeft het wat Sebastian Vettel betreft niet te zijn. Nico Rosberg is echter een hele andere mening toegedaan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Sebastian Vettel heeft er nooit een geheim van gemaakt geen fan te zijn van de huidige V6 hybride turbomotoren in de Formule 1. Gevraagd naar hoe hij het motorvraagstuk in zou vullen, antwoordt hij dat het het aantal cilinders zou willen verdubbelen, een switch terug naar de oude V12-motoren van weleer dus.

"Ik zou bovendien alle batterijen uit de auto's verwijderen", vervolgt de Ferrari-coureur. "In mijn ogen zijn ze compleet overbodig en hebben we er alleen maar één nodig om de auto mee te starten."

Vettels landgenoot en tevens Formule 1-wereldkampioen van 2016, Nico Rosberg, zou juist een hele andere richting op gaan met de Formule 1. Hij is een groot voorstander van elektrisch racen en laat dat ook duidelijk blijken als hij op het Greentech Festival in Berlijn zijn toekomstbeeld schetst.

"De huidige hybridemotoren zijn een stuk efficiënter dan de vorige generatie motoren en worden dat alleen nog maar meer als men gebruik maakt van duurzamere brandstoffen. De elektrische aandrijvingen worden echter ook steeds toegankelijker door nieuwe en betere accutypen. Ik heb het echter al eerder gezegd, ik denk dat op enig moment de Formule 1 en de Formule E samen zullen gaan."

23 reacties