Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 2

Vader F2-coureur verbannen uit paddock na ruzie met concurrent van zijn zoon

De vader van Formule 2-coureur Cem Bolukbasi is de komende tijd niet meer welkom in de paddock. Na een crash van Bolukbasi en concurrent Roy Nissany liepen de gemoederen hoog tussen de twee partijen. Het kwam bijna tot een vechtpartij.

Start Monaco F2 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Hitech GP

Tijdens de Formule 2-race in Bakoe belandden Charouz-coureur Cem Bolukbasi en DAMS-coureur Roy Nissany in de muur. Laatstgenoemde coureur noemde Bolukbasi een 'idioot' over de boordradio, waarna de situatie al snel escaleerde. De vader van de Turkse coureur, Yavuz Bolukbasi, zocht het rivaliserende team op.

Eenmaal aangekomen bij de tent van DAMS vond er een 'verhitte discussie' plaats tussen Yavuz, Nissany en zijn trainer. Er werden wat geduwd, maar van een vechtpartij kwam het niet. De FIA heeft echter wel in moeten grijpen en heeft Bolukbasi senior verbannen uit de paddock voor in de volgende race in Silverstone.

FIA fel tegen gebruik van geweld

"Meneer Bolukbasi gaf toe dat hij zijn zelfbeheersing verloor toen hij dacht dat de coureur van auto nummer 16 (Nissany, red.) een beledigende opmerking maakte over zijn zoon", laat de FIA weten. "Bij de tent van DAMS volgde een verhitte discussie. Toen deze escaleerde, kwam de trainer van Nissany erbij. Er werd wat geduwd en er was fysiek contact. Er is niet geslagen."

De FIA benadrukt dat geen enkele vorm van geweld thuishoort in de paddock en heeft de toegangspas van Bolukbasi senior ingetrokken. Nissany moet op zijn beurt een boete van 5.000 euro betalen.

9 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez