Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Van de Grint rekent op vierde wereldtitel Verstappen: "Anders mening over Norris veranderen"

Lando Norris komt steeds dichterbij in het rijderskampioenschap, maar voormalig bandenengineer Kees van de Grint weet het zeker: Max Verstappen gaat er met zijn vierde wereldtitel vandoor. In gesprek met RacingNews365 legt hij uit waarom.

Verstappen podium Singapore
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De stand van zaken in het rijderskampioenschap lijkt de afgelopen maanden wel duidelijk. Max Verstappen heeft nog altijd de leiding in handen, maar de McLaren-bolide van Lando Norris is de laatste tijd zo ontzettend snel dat de Brit in staat is telkens wat punten in te lopen. Met nog zes races en drie sprintraces te gaan heeft Verstappen een voorsprong van 52 punten in handen, wat op het eerste oog helemaal niet zo veel lijkt te zijn.

Na het optreden van Norris tijdens de Grand Prix van Singapore, waar hij met een voorsprong van twintig seconden de zege pakte, lijkt het er toch op dat de Brit de beste papieren heeft om er met zijn eerste rijderstitel vandoor te gaan dit seizoen. Voormalig bandenengineer bij onder meer Ferrari, Kees van de Grint, denkt daar echter heel anders over, laat hij weten in een interview met RacingNews365.

Van de Grint legt namelijk uit dat Norris in zijn beleving nog lang niet op hetzelfde niveau zit als Verstappen. "Ik zeg altijd maar zo: alle rijders zijn goed. Ook Sargeant was een goede rijder, want anders had hij de Formule 1 niet gehaald. Iedere Formule 1-coureur is dus een goede rijder, maar daarboven heb je nog winnaars. Daarna volgen de echte kampioenen pas. Ga de geschiedenis maar af, want die kampioenen hebben iets speciaals. Een van de speciale kanten is vooral dat ze tweede of derde kunnen worden, zelfs als het er eigenlijk niet in lijkt te zitten."

"Dat is een echt kenmerk van een kampioen. Maar iedereen kan een winnaar zijn, want als alles meezit kan iedereen tweede of derde worden. Verstappen werd wel zoek gereden door Norris en de McLaren-coureur is natuurlijk ook een goede rijder. Hij heeft al eens races gewonnen, dus is hij ook gewoon een winnaar. Maar Verstappen reed in een hele matige auto en werd uiteindelijk toch tweede, terwijl hij eigenlijk in een auto rijdt die niet meer waard is dan een zesde of zevende plek. Dat is rijden, vind ik."

Verstappen trekt aan langste eind

Van de Grint weet het dan ook zeker: Verstappen zal zijn vierde titel dit seizoen nog pakken. "Ik denk gewoon niet dat Norris kampioen wordt, al denk ik wel dat dit zijn beste kans zou zijn om het wel te doen. Als McLaren volgend seizoen hetzelfde overwicht heeft als ze nu hebben, maar dan meteen aan het begin van het jaar... McLaren kwam dit seizoen na een paar races natuurlijk pas echt op en ze hebben ook nog een paar races vergooid. Maar mochten ze volgend seizoen wel meteen vanaf dag één meedoen, zal Norris in Piastri ook nog een lastige concurrent hebben."

Van de Grint wil daarbij ook nog niet uitsluiten dat Red Bull een flinke stap kan zetten in Austin. "We weten het natuurlijk nog niet, maar misschien komt Red Bull vanaf de Grand Prix van de Verenigde Staten wel weer dichterbij. Dan is Verstappen natuurlijk ook een belangrijke factor. Maar ik denk uiteindelijk niet dat Norris kampioen wordt, al denk ik wel dat dit de beste kans is die hij ooit zal krijgen." 

"Norris moet tenslotte alles winnen. Dat is nog best een klus, hoor, als hij er nu nog zes moet winnen. Dan neemt de druk ook toe. Als hij dat uiteindelijk wel doet, is dat natuurlijk enorm knap. Als hij nu alle zes races nog wint, is hij echt de verdiende kampioen. Dan moet ik mijn mening over hem veranderen. Maar als hij daar al toe in staat is, zal McLaren Piastri nog in bedwang moeten houden. Die kan zich de komende races ook nog als eerste of tweede kwalificeren, dus ik zie het sowieso niet gebeuren dat Norris nog zes races wint."

Tot slot benadrukt Van de Grint ook nog dat Verstappen zich niet zomaar gewonnen zal geven. Mocht Norris alle races al winnen, komt er namelijk nog een tweede factor bij: Verstappen mag niet verder komen dan een P3. "Daar komt natuurlijk ook nog bovenop dat Verstappen, als Norris al zes races weet te winnen, nog slechter moet presteren dan een tweede plek. Dus nee, ik heb er nog steeds het volste vertrouwen in. Niet omdat Verstappen een Nederlander is, maar omdat ik oprecht denk dat hij de beste kaarten in handen heeft."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"