Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Vasseur daagt Wolff uit: "Protesteer dan tegen de straf van Perez!"

De strijd tussen Mercedes en Ferrari om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap ging over miljoenen, maar ook over meer of minder ontwikkelingstijd voor 2024. Toto Wolff spreekt hardop zijn twijfels uit, waar Fred Vasseur weer uitdagend op reageert.

Leclerc Abu Dhabi 434
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Wat heb je liever? Meer prijzengeld of meer ontwikkelingstijd voor 2024? Dat dilemma speelt tegenwoordig bij de Formule 1-teams, want er mag minder tijd in de windtunnel gespendeerd worden als je hoger eindigt in het constructeurskampioenschap. Mercedes en Toto Wolff gingen er met de tweede plaats vandoor na een felle strijd met Ferrari, maar de Oostenrijkse teambaas vertelt tegen onder meer RacingNews365 dat de gevolgen wel degelijk door zijn hoofd spoken en spookten.

"We zijn allebei verliezers", verwijst Wolff naar de daverende overwinning van Red Bull in de beide kampioenschappen. "De tweede plaats is beter voor het geld en de bonussen van de werknemers, terwijl de derde plaats weer voordelig is voor de windtunneltijd. Ferrari krijgt nu 7% meer tijd dan wij en als wij op hun positie geëindigd waren, kregen we 40% meer dan Red Bull. Je krijgt nooit wat je wilt. Het liefst heb je het allebei."

Vasseur daagt Wolff ludiek uit

Of de tweede plaats voor optimisme zorgt bij Wolff? "Ik heb me nog nooit optimistisch gevoeld. Dat klinkt vrij slecht, maar het helpt ook om de motivatie hoog te houden en mijn verwachtingen te managen. Ik vind namelijk nooit iets goed genoeg. Daarom zit ik hier ook met gemengde gevoelens. We wonnen de strijd om de tweede plaats, maar verloren die om de eerste plaats."

Als Ferrari-teambaas Fred Vasseur de woorden van Wolff te horen krijgt, reageert hij op een ludieke wijze. "Indien Toto liever op de derde plaats eindigt in het constructeurskampioenschap, moet hij in protest gaan tegen de straf van Sergio Perez!"

De Mexicaan kreeg een straf na een touché met Lando Norris, wat ervoor zorgde dat George Russell als derde kon eindigen en zo de tweede plaats van Mercedes veiligstelde. Vasseur vindt dat Ferrari op een ander moment het gevecht heeft verloren. "Eerlijk gezegd misten we niets in Abu Dhabi. Als je naar het kampioenschap kijkt, hadden we het bijvoorbeeld heel moeilijk in Miami en Zandvoort. Dat was pijnlijker. Hier in Abu Dhabi was de snelheid goed en streden we met Red Bull in de kwalificatie. Ik denk dus niet dat we het afgelopen weekend hebben weggegeven."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola