Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Vd Garde hekelt houding FIA: "Laat Hamilton dat lekker doen"

Er was afgelopen weekend naast over de actie op de baan ook veel te doen over Lewis Hamilton en de juwelen die hij draagt. De FIA zit er bovenop en voormalig F1-coureur Giedo van der Garde kan maar niet begrijpen waarom.

Lewis Hamilton
Interview
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De FIA maakt dit seizoen werk van regels die al sinds 2005 in de boeken staan, maar waar eigenlijk nooit naar om is gekeken. Niet door de FIA zelf, maar ook niet door de coureurs. Formeel mogen die geen juwelen dragen in de cockpit en mogen ze ook geen niet FIA-gehomologeerde kleding dragen. Echter, een Lewis Hamilton bijvoorbeeld draagt heel veel juwelen, waaronder piercings en meerdere coureurs dragen gewone onderbroeken onder hun vuurvaste kleding.

Giedo van der Garde, voormalig Formule 1-coureur en kartrekker van Racing Team Nederland ziet het probleem niet: "Ik vind het belachelijk", klinkt het stellig in gesprek met RacingNews365. "Uiteindelijk moet iedereen kunnen doen en laten wat hij wil. Of het nou gaat om ondergoed, sokken, of neuspiercings, dat moeten ze lekker laten gaan."

Hamilton en Vettel spraken zich openlijk uit tegen het plotseling verscherpen van de regels en het belang dat er aan wordt gehangen. Een mooie actie van beide kampioenen, zo oordeelt Vd Garde. "Die hadden toch zoiets, 'wat nou'? Die regels hebben we al lang, maar opeens moet dat overhoop gehaald worden. Ik vind het echt belachelijk dat ze daar überhaupt mee bezig zijn."

Welk veiligheidsrisico?

"Kijk naar de belangrijke dingen", zo wil Vd Garde de wedstrijdleiding meegeven: "Denk aan de veiligheid van de auto's van de circuits. Kijk eens naar die klappers van Carlos Sainz en Esteban Ocon. Zet daar wel goede protection barriers neer in plaats van dat je je gaat bemoeien met of iemand een neusring heeft. Ik vind het een belachelijk iets", zo herhaalt hij.

De FIA draagt de veiligheidsrisico's aan als motivatie voor het naleven van de regels, maar de voormalig Caterham-coureur kan niet bedenken wat het risico dan is: "Welk risico? Dat een gewone onderbroek misschien meer vlam vat? Moeten ze dan zonder rijden? Er wordt al jarenlang zo gereden."

"En sommige jongens rijden nu eenmaal met horloges, over dat nu een sporthorloge is of een gewoon horloge. Maar ook als je zoals Hamilton een oorbel of een neuspiercing draagt, dan is dat aan die persoon zelf. Als dat bij zijn imago hoort, dan moet hij dat lekker kunnen doen. Dat dat hele verbod er komt, slaat helemaal nergens op."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde