Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Vd Grint: "Iemand bij Red Bull had op moeten merken dat Verstappen geen lekke band had"

Voormalig Bridgestone-bandengoeroe Kees vd Grint snapt niet helemaal hoe Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië de pits op heeft kunnen zoeken vanwege een lekke band die hij niet had.

Verstappen GB
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen kwam na ongeveer een kwart van de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië de pits binnen, omdat hij dacht een lekke band te hebben. Dat bleek niet zo te zijn, hij zag enkel schade aan de vloer daar door de ontstane onbalans voor aan. Dat gaf Verstappen zelf na afloop te kennen, maar die informatie had Kees vd Grint nog niet bereikt toen RacingNews365 met hem sprak.

"Ik vind het mooi dat je dat aanhaalt, want in het gezelschap waarmee ik de race keek, zei ik meteen dat Verstappen volgens mij helemaal geen lekke band had. Dus als jij dat nu aan mij bevestigt, geef ik mezelf een schouderklopje", zo roept de voormalig Bridgestone-bandengoeroe van Michael Schumacher op speelse wijze.

Hij snapt best wel dat Verstappen dacht een lekke band te hebben: "Een coureur kan bij dergelijke onbalans snel denken aan een slow puncture en blijkbaar zorgde de schade ook specifiek voor een gebrek aan grip aan één kant, dus dan kan ik de reactie van Verstappen goed begrijpen."

Zag Red Bull wat over het hoofd

Maar had Verstappen dan niet op de hoogte gesteld moeten worden van het tegendeel? In de data-gedreven wereld van de Formule 1 kan Red Bull toch te allen tijde de bandendruk checken? "Als het waar is dat die band niet lek was, dan had Red Bull dat moeten zien", zo redeneert Vd Grint bevestigend.

"Toen ik nog in de Formule 1 werkte had ik bij Ferrari altijd één scherm voor me met alleen de bandenspanningen. Dus feit is dat ergens iemand op had moeten merken 'joh, de bandenspanningen zijn okay'", vervolgt Vd Grint, die ook wel weet dat het achteraf makkelijk oordelen is.

Bovendien ziet hij dat Red Bull in een moeilijke race ook veel dingen wel goed aanpakte: "Uiteindelijk hebben ze Verstappen nog eens naar binnen gehaald voor zachte banden, waardoor hij een extra puntje in de wacht kon slepen. En ze hebben ook Sergio Perez met een goede strategie terug naar voren geholpen, waardoor hij nog tweede kon worden."

En misschien was het ook wel de eigen call van Verstappen om toch binnen te komen: "Die eerste reactie is dan ook logisch, want op dat moment voelt hij zich natuurlijk ook niet helemaal veilig."

Ook interessant:

Verstappen krijgt F1-wereldtitel cadeau door blunderend Ferrari

Koerst Max Verstappen vanaf nu in één rechte streep af op de wereldtitel? Het podcast-trio van RacingNews365, zoals altijd bestaande uit Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, denkt van wel. Zeker als Ferrari zo doorgaat.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken