Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vechtlustige Verstappen looft Britse fans: "Geweldig om dit te kunnen doen!"

Max Verstappen voerde op zaterdag zijn laatste F1-kunstje van het jaar uit. In Milton Keynes ging hij twee keer de weg op voor een showrun. Daar genoot hij met volle teugen van en het geeft hem goede moed voor volgend jaar.

Max Verstappen scheurde op zaterdag weer in zijn F1-bolide. Alhoewel. Zíjn F1-bolide? Het was de RB7 uit 2011, waarmee Sebastian Vettel en Mark Webber destijds Red Bull tot kampioen maakten. In de straten van Milton Keynes, de stad waar het Red Bull-hoofdkwartier gelegen is, trakteerde de Nederlander de fans op een showrun. Het toverde een glimlach op het gezicht van de tweevoudig wereldkampioen. "Ik heb er echt van genoten", zo laat hij weten. "Het was geweldig om zo veel mensen te zien die zelfs in deze kou ons kwamen steunen. Onze fans zijn echt de beste fans", glundert hij over het aanwezige volk in Engeland. "Sinds 2005 zit het team hier al in Milton Keynes, toen ik nog een kind was, dus het is geweldig dat we zo'n lokaal evenement iets terug kunnen doen voor de stad", aldus Verstappen.

Steun goed gebruiken

Die steun kunnen de kampioenen goed gebruiken, want in 2023 wacht weer een helse opgave. Dan moeten Mercedes en Ferrari weer verslagen worden, terwijl Red Bull vanwege haar eerste plek én een FIA-straf veruit de minste ontwikkelingstijd heeft. Met de steun van de fans gaat dat lukken, zo is Verstappen verzekerd. "We zijn de steun en de liefde van de stad heel dankbaar en we kijken vooruit naar het volgende seizoen. Dan staat ons een grote uitdaging te wachten." "We weten dat we die uitdaging aan kunnen. Iedereen om ons heen gaat natuurlijk hard aan de slag om ons te kunnen verslaan, maar zij hebben niet dezelfde steun zoals wij die hebben van de fans. Laat 2023 maar komen", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'