Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Collin Veijer

Veijer grijpt nipt naast podium, pakt wel de titel met zijn team

Ondanks dat hij vanaf poleposition startte is Collin Veijer er niet in geslaagd om de Moto3-race in Valencia te winnen. Toch was er na de finish veel reden tot lachen bij Veijer én zijn team Liqui Moly Husqvarna Intact GP.

Veijer Intact GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © IntactGP

In Valencia werd de slotrace van het Moto3-seizoen gereden. Een debuutjaar voor de 18-jarige Collin Veijer in de Moto3 om van te dromen. Hij pakte eind oktober zijn eerste podium in Thailand, om een race later zelfs te winnen. Het was de eerste Nederlander GP-zege sinds 1990. In Valencia hoopte Veijer zijn tweede polepositon van het jaar om te zetten in een derde podiumplek, maar met een vierde plaats greep de coureur uit Staphorst net naast het podium.

Desondanks werd er toch gefeest bij Liqui Moly Husqvarna Intact GP. Waar Veijer als vierde finishte, was het zijn Japanse teamgenoot Ayumu Sasaki die won, zijn eerste zege van het seizoen. De Japanner eindigde daardoor als tweede in het kampioenschap, achter de Spanjaard Jaume Masia. Met dank aan zijn vierde plek in Valencia eindigde Veijer op de zevende plek. Sasaki en Veijer bezorgden hun team Liqui Moly Husqvarna Intact GP tevens het kampioenschap bij de teams. Alle redenen dus voor Veijer om met een grote glimlach een voortreffelijk debuutseizoen af te sluiten.