Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Collin Veijer

Veijer pakt op knappe wijze tweede Moto3-pole van het seizoen

Collin Veijer start op zondag de Moto3-race in Valencia vanaf de eerste startplek. Niemand kon de coureur van Liqui Moly Husqvarna Intact GP tippen in de kwalificatie.

Veijer Intact GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © IntactGP
Het is de tweede pole van het jaar voor de jonge Nederlander, die dit seizoen furore maakt in de Moto3-klasse. Collin Veijer won recent zijn eerste race en heeft al twee podiumfinishes achter zijn naam staan. In Valencia troefde hij zijn teamgenoot en nummer twee in het kampioenschap, Ayumu Sasaki, af.

Door een sterke vrije training af te werken kon Veijer meteen doorstoten naar het beslissende Q2-deel van de kwalificatie. Teamgenoot Sasaki ging lang aan de leiding, maar Veijer wist uiteindelijk met een minimaal verschil, 0,048 seconde, de pole te pakken ten koste van de Japanner. De 18-jarige coureur verzekerde zich op die manier van de eerste startplek in Valencia. Deniz Oncu completeert de eerste startrij.

"Het hele weekend voelde ik me al sterk. Ik wist mijn ronden af te werken en kon mezelf constant verbeteren. In de kwalificatie lukte me dat ook. De eerste ronde was al heel goed en daarna probeerde ik me gewoon elke keer wat te verbeteren. Elke keer een tiende hier, een tiende daar. Ik was er al vrij zeker van dat ik de eerste startrij kon pakken, dus ik ben heel blij met de pole. Laten we zien wat we zondag kunnen!"

"Mijn pace is goed, dus daar zal het op zondag niet aan liggen. Ik heb vertrouwen in de race, maar we gaan zien wat er zal gebeuren. De race is weer helemaal anders en op zondag gaat het erom dat we als eerste over de lijn komen", aldus de man uit Staphorst.

De Moto3-race in Valencia begint zondag 26 november om 12:00 uur 's middags.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"