Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Collin Veijer

Veijer grijpt strijdend naast het podium in Moto3-race in Portugal

Collin Veijer is zondagmiddag zesde geworden in de Moto3-race in Portugal. Hij reed een sterke race na een moeizame start.

Collin Veijer Moto3 Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Collin Veijer vertrok zondag in de tweede Moto3-race vanaf P6 in Portugal. De coureur van Liqui Moly Husqvarna Intact GP gaf eerder al aan dat het Autodromo do Algarve in Portimao niet zijn favoriete baan is. Zijn start was niet al te best en hij viel terug naar de achtste plek.

Hij probeerde vervolgens de aansluiting te vinden met de kop van het veld en na een paar rondjes kon Veijer zich aansluiten bij de snelsten. Zoals zo vaak in de Moto3 zat het allemaal heel dicht bij elkaar, maar er werden nog niet heel veel inhaalacties geplaatst. De 19-jarige coureur werd ondertussen wel ingehaald door David Munoz, waardoor hij even op P9 terechtkwam.

Hij viel uit de kopgroep, maar wist zich toch weer terug te rijden naar die groep en reed zich naar P7 toe. Veijer wist nog een positie te pakken ten koste van Joel Kelso. Na wat schermutselingen lag de Nederlander ineens op de vierde plek.

Hij zakte even terug naar P5, maar op een gegeven moment was het genoeg voor Veijer en wilde hij het gat naar de top drie weer verkleinen. Hij kwam daarbij, maar zakte toch weer terug naar de vijfde plek en later verloor hij nog een positie.

In de slotfase wist hij met een mooie inhaalactie weer de vijfde plek in handen te nemen. In de laatste ronde maakte hij nog een mooie inhaalactie voor P4. Hij probeerde die positie te verdedigen, maar David Alonso pakte hem toch nog. Kelso pakte de Nederlander ook nog op de streep. Daardoor werd Veijer zesde in Portugal, Daniel Holgado won de race.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China