Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Aston Martin

Verbaasd Aston Martin wijst net als Red Bull naar de concurrentie na tal van beschuldigingen

Aston Martin-teambaas Mike Krack moet niets hebben van de beschuldigingen aan het adres van zijn team rondom het overschrijden van de budgetlimiet. Hij denkt dat het een poging is van de concurrentie om het Aston Martin-team aan te vallen.

Stroll Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nog voordat het GP-weekend in Singapore begon lagen Red Bull en Aston Martin onder vuur. Ze werden ervan beschuldigd met de budgetlimiet te hebben gesjoemeld in 2021. Red Bull-teambaas Christian Horner was niet gediend van de 'lasterlijke uitlatingen', zoals hij deze zelf noemt. Daarnaast vraagt hij zich af op welke informatie de rivaliserende teams zich baseren, aangezien het vertrouwelijke informatie is.

De teambaas van Aston Martin, Mike Krack, wil eerst de uitspraken van de FIA afwachten, want volgens hem is er nog geen enkel nieuws van het veiligheidsorgaan zelf rondom de kwestie.

"Het is een proces waarbij je je rapport inlevert, dan analyseert de FIA dit, waarna men terugkomt met vragen. En dit proces loopt nog steeds", legt Krack uit tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Dus we weten niet echt wat de uitkomst zal zijn. Er is een discussie gaande. Wij hebben vragen over de interpretatie en zij hebben vragen over de interpretatie."

Gevraagd werd aan Krack of er wellicht een administratieve fout of iets dergelijks is gemaakt. "Daar ben ik me niet bewust van, ik denk het niet. Zoals ik zal zei waren er enkele vragen die onze financiële mensen moesten beantwoorden. We moeten gewoon afwachten wat de uitkomst zal zijn. Maar we maken ons er niet druk om."

Aston Martin verlaagt zich niet tot dat niveau

Krack laat net als Red Bull weten dat het frustrerend is om genoemd te worden in het vermeende schandaal. Hij ziet het meer als een aanval van andere teams, maar wil niet meedoen aan die 'woordenstrijd'.

"We waren verrast om onze naam hierin te zien", laat Krack weten. "We denken niet dat we iets groots fout hebben gedaan. Het is vervelend. Ik denk dat het belangrijkste is om de focus op het weekend te houden. Als de donderdag of vrijdag op die manier begint, is het belangrijk dat onze mensen niet afgeleid worden."

"En vanuit ons oogpunt was het goed dat wij niet de enigen waren die genoemd werden, zodat jullie (de media, red.) je konden concentreren op de andere kant van de paddock. Het is jammer dat deze dingen zo naar buiten komen, maar dat is de Formule 1."

Sommige teams beweren dat Aston Martin meer zou hebben uitgegeven aan de salarissen, waarmee ze over de limiet zijn gegaan. Krack moet niets van deze beschuldigingen hebben.

"Dit is typisch de paddock: de beste verdediging is de aanval. Uiteindelijk moeten we niet vergeten dat we beduidend minder mensen hebben dan de meeste teams."

"We moeten naar onszelf kijken. Je krijgt van ons geen woordenstrijd, we moeten ons concentreren op het boeken van vooruitgang. Dat is veel belangrijker dan de pers gebruiken om uitspraken te doen."

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Aston Martin

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct