Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Totaal verbaasde Perez hekelt de virtual safety car: "Dit heeft de uitslag beïnvloed!"

Sergio Perez moest genoegen nemen met de vierde plek tijdens de Grand Prix van Frankrijk, nadat George Russell hem in de slotfase voorbij ging. De manier waarop, daar wordt de Red Bull-coureur niet blij van.

Perez Russell
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

In de slotfase van de Franse Grand Prix waren Sergio Perez en George Russell verwikkeld in een prachtig gevecht om de laatste podiumplaats.

Met nog vier ronden te gaan kwam de safety car op de baan, omdat Guanyu Zhou was stilgevallen. Een ronde later kregen de coureurs het bericht dat de virtuele safety car weer zou verdwijnen.

Tussen dat bericht en het verdwijnen van de virtuele safety car zat echter relatief veel tijd, waardoor Perez in de war raakte en bij de daadwerkelijke herstart zijn derde stek kwijtraakte aan Russell.

"Het is zonde dat de virtuele safety car de uitslag heeft beïnvloed. Dat hoort niet zo te zijn, maar dat was wel het geval deze race", zo zucht de Mexicaan na afloop van de racen voor de microfoon van onder meer RacingNews365.

Check hieronder hoe het mis ging bij Perez. Daaronder gaat het artikel verder.

Perez: "Er ging iets fout"

Maar waarom ging het bij Perez helemaal mis terwijl het bij Russell wel goed ging? Volgens Checo had het te maken met de lange tijd die er tussen het bericht zat en het daadwerkelijke einde van de virtuele safety car. Russell had mogelijk andere info, denkt hij.

"Het was echt ongelukkig wat er gebeurde met de virtuele safety car. Ik kreeg bij het uitkomen van bocht negen het bericht dat deze zou gaan eindigen, dus ik ging ervoor, maar uiteindelijk ging hij pas helemaal na bocht twaalf."

"Het leek erop dat George andere informatie had, denk ik, en hij zich daardoor beter wist voor te bereiden. Het ging helemaal fout met het systeem. Er was iets gaande. Einde bocht negen kreeg ik het bericht maar pas na bocht twaalf eindigde het", hekelt de Red Bull-coureur.

Teleurstellende P4

Al met al een teleurstellend resultaat voor Perez, die de hele race met de Mercedes-coureur in gevecht was. Dat terwijl Verstappen vooraan het veld geen kind had aan de Mercedes-mannen en hun tempo met speels gemak kon pareren.

De Red Bull-coureur moet toegeven dat het niet best was. "Het was niet geweldig van mijn kant. Ik heb wat dingen om te analyseren. Ik kon geen balans vinden waar ik me comfortabel bij voelde."

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje