Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Verbeterde Ferrari voor Leclerc en Sainz in Japan

Ferrari is één van de teams die dit weekend een update hebben meegenomen naar Japan. Het gaat om een nieuwe vloer. Ook Alfa Romeo voert aan aanzienlijke wijziging door op het circuit in Suzuka.

Sainz Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In tijden van budgetlimieten zien we niet week na week updates bij de Formule 1-teams. In Japan valt de oogst wederom mee en komt er een handvol teams met een kleine update. De meest noemenswaardige updates zijn voor Ferrari en Alfa Romeo.

Eerstgenoemde komt met een nieuwe vloer. Aan de voor- en achterkant van de vloer zijn er updates doorgevoerd, waardoor de vorm nu wat anders is en de extra stang om de vloer mee te versterken een andere bevestigingsplek heeft gekregen.

Volgens Ferrari maakt de introductie van de nieuwe vloer deel uit van de 'standaard ontwikkelingscyclus' en zijn er kleine wijzigingen doorgevoerd. De algemene aerodynamische prestaties van de F1-75 moeten er beter van worden en de update is niet specifiek gericht op het Japanse Grand Prix-weekend.

Red Bull en Mercedes hebben dit weekend geen updates.

En de rest?

Kijkend naar het middenveld en de achterhoede, heeft Alfa Romeo een update mee voor de voorvleugel en de manier waarop deze vast zit aan de neus van de wagen. Het team beschrijft het als een 'significante update die het team zal helpen om een stap voorwaarts te zetten'.

De nieuwe voorvleugel moet voor een betere aerodynamische performance zorgen en de balans van de auto verbeteren in Suzuka en de daaropvolgende races.

Verder zien we een ietwat aangepaste achtervleugel bij AlphaTauri, een andere motorkap bij Williams en een nieuwe 'beam wing' (de horizontale vleugel tussen de achtervleugel en de diffuser) bij Aston Martin.

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

12 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023