Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verbeterde Ferrari voor Leclerc en Sainz in Japan

Ferrari is één van de teams die dit weekend een update hebben meegenomen naar Japan. Het gaat om een nieuwe vloer. Ook Alfa Romeo voert aan aanzienlijke wijziging door op het circuit in Suzuka.

In tijden van budgetlimieten zien we niet week na week updates bij de Formule 1-teams. In Japan valt de oogst wederom mee en komt er een handvol teams met een kleine update. De meest noemenswaardige updates zijn voor Ferrari en Alfa Romeo. Eerstgenoemde komt met een nieuwe vloer. Aan de voor- en achterkant van de vloer zijn er updates doorgevoerd, waardoor de vorm nu wat anders is en de extra stang om de vloer mee te versterken een andere bevestigingsplek heeft gekregen. Volgens Ferrari maakt de introductie van de nieuwe vloer deel uit van de 'standaard ontwikkelingscyclus' en zijn er kleine wijzigingen doorgevoerd. De algemene aerodynamische prestaties van de F1-75 moeten er beter van worden en de update is niet specifiek gericht op het Japanse Grand Prix-weekend. Red Bull en Mercedes hebben dit weekend geen updates.

En de rest?

Kijkend naar het middenveld en de achterhoede, heeft Alfa Romeo een update mee voor de voorvleugel en de manier waarop deze vast zit aan de neus van de wagen. Het team beschrijft het als een 'significante update die het team zal helpen om een stap voorwaarts te zetten'. De nieuwe voorvleugel moet voor een betere aerodynamische performance zorgen en de balans van de auto verbeteren in Suzuka en de daaropvolgende races. Verder zien we een ietwat aangepaste achtervleugel bij AlphaTauri, een andere motorkap bij Williams en een nieuwe 'beam wing' (de horizontale vleugel tussen de achtervleugel en de diffuser) bij Aston Martin.

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China