© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Verdeelde reacties bij Haas: Grosjean ijzersterk, Magnussen baalt

23 jul. 2018 14:00 René Oudman 0 reacties
Voor het tweede achtereenvolgende Grand Prix-weekend zag Haas belangrijke punten door haar vingers glippen. Goed, Romain Grosjean redde de meubelen met een zesde plaats, maar Kevin Magnussen kwam in Duitsland niet verder dan P11. De Fransman is na zijn tweede puntenfinish van 2018 uiteraard tevreden, zijn Deense collega kan niet wachten om het tegenvallende resultaat op de Hockenheimring recht te zetten.

“Ik heb het naar mijn zin gehad! Met name de slotfase was erg sterk. We hebben duidelijk een misser gemaakt door naar intermediates te switchen, aangezien de baan snel opdroogde. Het was een gok om snel terug te gaan naar slicks, maar het pakte goed uit.” Grosjean rolde bijna het gehele middenveld op, om van buiten de punten naar P6 te sturen.

“In die laatste ronden heb ik op de limiet gereden en uiteindelijk hebben we een resultaat gescoord waar we voor de regenval voor hadden getekend. De mannen van Haas verdienden een goede prestatie van mijn kant en ik ben blij dat ik het heb kunnen afleveren. Deze Grand Prix was een gedenkwaardige!”

Waar de ene kant van de Haas-pits lacht, treurt de andere zijde. Kevin Magnussen was gedurende vrijwel het complete weekend de ‘best of the rest’, maar de Deen ging kopje onder tijdens de regenval. “Dit is zonde. We hebben niet kunnen profiteren van de wisselende weersomstandigheden en we moeten hier onze lessen uit trekken”, laat K-Mag weten.

Acht punten scoorde Haas op de Hockenheimring, maar dat was niet voldoende om de vijfde plek bij de constructeurs te behouden. Force India reed naar de plaatsen zeven en acht en wist haar Amerikaanse rivaal zodoende bij te halen: het staat gelijkspel (59-59), maar Force India heeft een beter topresultaat. Zodoende strijkt de laatstgenoemde equipe voor het moment de vijfde plek op.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen