Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Verdeelde reacties bij Haas: Grosjean ijzersterk, Magnussen baalt

Voor het tweede achtereenvolgende Grand Prix-weekend zag Haas belangrijke punten door haar vingers glippen. Goed, Romain Grosjean redde de meubelen met een zesde plaats, maar Kevin Magnussen kwam in Duitsland niet verder dan P11. De Fransman is na zijn tweede puntenfinish van 2018 uiteraard tevreden, zijn Deense collega kan niet wachten om het tegenvallende resultaat op de Hockenheimring recht te zetten.

“Ik heb het naar mijn zin gehad! Met name de slotfase was erg sterk. We hebben duidelijk een misser gemaakt door naar intermediates te switchen, aangezien de baan snel opdroogde. Het was een gok om snel terug te gaan naar slicks, maar het pakte goed uit.” Grosjean rolde bijna het gehele middenveld op, om van buiten de punten naar P6 te sturen.

“In die laatste ronden heb ik op de limiet gereden en uiteindelijk hebben we een resultaat gescoord waar we voor de regenval voor hadden getekend. De mannen van Haas verdienden een goede prestatie van mijn kant en ik ben blij dat ik het heb kunnen afleveren. Deze Grand Prix was een gedenkwaardige!”

Waar de ene kant van de Haas-pits lacht, treurt de andere zijde. Kevin Magnussen was gedurende vrijwel het complete weekend de ‘best of the rest’, maar de Deen ging kopje onder tijdens de regenval. “Dit is zonde. We hebben niet kunnen profiteren van de wisselende weersomstandigheden en we moeten hier onze lessen uit trekken”, laat K-Mag weten.

Acht punten scoorde Haas op de Hockenheimring, maar dat was niet voldoende om de vijfde plek bij de constructeurs te behouden. Force India reed naar de plaatsen zeven en acht en wist haar Amerikaanse rivaal zodoende bij te halen: het staat gelijkspel (59-59), maar Force India heeft een beter topresultaat. Zodoende strijkt de laatstgenoemde equipe voor het moment de vijfde plek op.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez