Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Verdeelde reacties bij Haas: Grosjean ijzersterk, Magnussen baalt

Voor het tweede achtereenvolgende Grand Prix-weekend zag Haas belangrijke punten door haar vingers glippen. Goed, Romain Grosjean redde de meubelen met een zesde plaats, maar Kevin Magnussen kwam in Duitsland niet verder dan P11. De Fransman is na zijn tweede puntenfinish van 2018 uiteraard tevreden, zijn Deense collega kan niet wachten om het tegenvallende resultaat op de Hockenheimring recht te zetten.

“Ik heb het naar mijn zin gehad! Met name de slotfase was erg sterk. We hebben duidelijk een misser gemaakt door naar intermediates te switchen, aangezien de baan snel opdroogde. Het was een gok om snel terug te gaan naar slicks, maar het pakte goed uit.” Grosjean rolde bijna het gehele middenveld op, om van buiten de punten naar P6 te sturen.

“In die laatste ronden heb ik op de limiet gereden en uiteindelijk hebben we een resultaat gescoord waar we voor de regenval voor hadden getekend. De mannen van Haas verdienden een goede prestatie van mijn kant en ik ben blij dat ik het heb kunnen afleveren. Deze Grand Prix was een gedenkwaardige!”

Waar de ene kant van de Haas-pits lacht, treurt de andere zijde. Kevin Magnussen was gedurende vrijwel het complete weekend de ‘best of the rest’, maar de Deen ging kopje onder tijdens de regenval. “Dit is zonde. We hebben niet kunnen profiteren van de wisselende weersomstandigheden en we moeten hier onze lessen uit trekken”, laat K-Mag weten.

Acht punten scoorde Haas op de Hockenheimring, maar dat was niet voldoende om de vijfde plek bij de constructeurs te behouden. Force India reed naar de plaatsen zeven en acht en wist haar Amerikaanse rivaal zodoende bij te halen: het staat gelijkspel (59-59), maar Force India heeft een beter topresultaat. Zodoende strijkt de laatstgenoemde equipe voor het moment de vijfde plek op.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur