Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen aangenaam verrast na 'bijzondere' benoeming: "Een prima dag!"

Max Verstappen had op donderdag een drukke mediadag op Circuit Zandvoort, maar in de ochtend wachtte hem eerst een grote verrassing. Hij werd namelijk benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Dat had hij niet aan zien komen.

Verstappen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Nietsvermoedend reisde Max Verstappen op donderdagochtend af naar Amsterdam. Hij wist alleen dat hij formeel gekleed moest zijn en tot zijn verrassing werd hij daar plots door de minister benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Al met al een drukke donderdag, zo vertelt hij in de namiddag voor de microfoon van onder andere RacingNews365 als hij zijn laatste mediaverplichtingen afrond. "Ik ben vroeg opgestaan ja! Maar als er een reden achter zit is het allemaal leuk. Tot nu toe was het een prima dag ja!", glundert hij.

Daar denk je als vierjarige niet aan

Verstappen wist helemaal niet dat hij de onderscheiding zou krijgen en het maakte stiekem toch wel wat bij hem los. Hij noemt het een bijzonder moment.

"Het was een verrassing voor mij. Ik moest netjes gekleed aankomen, wat al anders is dan normaal. Ik wist niet wat ik zou gaan krijgen! Daar kom je dan aan en het is allemaal heel formeel."

"Als het dan uitgereikt wordt, is het wel heel bijzonder dat je het voor elkaar krijgt. Als je vier jaar oud bent en begint met racen, dan wil je ten eerste gewoon plezier hebben en is het doel de Formule 1. Dat bereik je dan uiteindelijk, maar als je dan zoiets uitgereikt krijgt, dan blijft dat wel bijzonder."

Al grappend wordt hem verteld dat hij er van de FIA waarschijnlijk niet mee mag racen. "Het is een speldje", lacht hij. "Dat staat ook niet op een racepak. Het krijgt bij mij thuis een mooi plekje!", aldus Verstappen.

Een halve Belg?

Tijdens de persconferentie krijgt Verstappen van een Duitse journalist de vraag hoe het nou eigenlijk zit met zijn nationaliteit, omdat de Red Bull-coureur in België is geboren. Toch komt hij onder de Nederlandse vlag uit, terwijl hij tot zijn achttiende helemaal geen Nederlands paspoort had. "Die heb ik toen ik achttien werd meteen gehaald!", reageert Max.

"Ik ben letterlijk geboren in België, net over de grens, waar ik ook naar school ging. Na schooltijd ging ik naar Nederland, waar de werkplaats was met alle karts. Dus ja, het is een groot deel van mezelf, ook met mijn Belgische kant van de familie."

Stiekem vindt de Limburger het wel grappig dat hij een Nederlandse vader en een Belgische moeder heeft. "Ik kan er wel van genieten. Het accent is al wat anders en soms heel grappig, zonder dat ik daar iemand mee wil beledigen."

"Maar het is prima. Het zijn twee verschillende landen, die dicht bij elkaar liggen. Ik heb ervoor gekozen om onder de Nederlandse vlag en nationaliteit uit te komen vanwege mijn vader en daar heb ik geen spijt van. Al met al ben ik ook half-half."

Soms wil een enkeling nog wel eens beweren dat Verstappen geen echte Nederlander is. Max zal dat een worst weren. "Dat mogen mensen zelf weten. Ik weet dat ik het allebei ben, sinds de dag dat ik geboren ben."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken