Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2022

Verstappen begint ijzersterk aan Canadees GP-weekend, verrassing in de top drie

Max Verstappen heeft de snelste tijd geklokt in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Canada. Bovenaan de lijst viel echter met name de naam van Fernando Alonso op.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Aan het begin van de eerste vrije training zien we direct veel coureurs de baan op gaan, waaronder ook de beide Red Bull-coureurs. Die zetten op de medium banden direct de toon, met Sergio Perez vóór Max Verstappen.

Charles Leclerc is van de toppers de eerste die zich op zachte banden meldt, maar daarop komt hij niet aan de tijd van Perez op die iets hardere band. Leclerc rijdt overigens met een nieuwe motor, nadat de motor van Bakoe definitief niet te repareren valt.

Als ook de beide Red Bulls de zachte banden aanspreken, schuift Verstappen door naar P1, gevolg door Carlos Sainz, Perez en Leclerc. Op dat moment vallen de Aston Martins op op de posities vijf en zes, met Lance Stroll vóór zijn meer ervaren teamgenoot Sebastian Vettel.

Uitslag Eerste vrije training - Canada

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Terwijl de eerste bosmarmotten op het circuit alweer worden gespot en de aanstormende coureurs daarop moeten reageren, beginnen de coureurs aan de long runs. Ook in die long runs lijkt Verstappen wat sneller dan bijvoorbeeld Leclerc, die steevast een paar tienden toegeeft op de wereldkampioen, dat terwijl zijn banden zo'n vijf ronden jonger zijn. Die longruns rijden beide coureurs op medium banden.

In de slotminuten meldt Verstappen zich over de boordradio om te melden dat hij 'like crazy' last heeft van clipping, het fenomeen waarbij hij niet voor de volledige duur van het rechte stuk zijn extra vermogen van de hybridesystemen kan aanspreken: "Dit is een grap", zegt hij erover.

Mercedes stond met twee auto's in de top tien, waarbij George Russell andermaal sneller was dan Lewis Hamilton. Fernando Alonso klokte de derde tijd, verrassend genoeg deed hij dat op de medium band.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'