Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen begrijpt actie van Vettel: "Had hetzelfde gedaan"

Direct na afloop van de kwalificatie was Max Verstappen nog 'not amused', maar enkele uren later kan hij het incident uit de kwalificatie voor de Chinese Grand Prix beter relativeren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Nagenoeg alle teams hadden zich fors misrekend tijdens de slotseconden van de kwalificatie. De tijd tikte weg, waardoor diverse coureurs geen tweede vliegende ronde kon rijden. Sebastian Vettel gaf tijdens zijn outlap flink gas en passeerde Max Verstappen, tot ongenoegen van de Nederlander.

Direct na afloop van de kwalificatie was de Red Bull-coureur nog pislink op de Duitser, maar nadat hij alle info had kwam hij tot inkeer. "Ik wist niet of ik nog 10, 20 of 30 seconden had, want het team vertelde mij dat niet. Normaal is het ook geen probleem en heb je meer dan genoeg tijd. Nu ging de outlap zo langzaam waardoor de tijd begon te dringen."

Ferrari en Renault instrueerde haar coureurs om snelheid te maken, om zo toch voor het vallen van de vlag over start/finish te komen. Daarbij passeerden Vettel, Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg de Red Bull van Verstappen. Na afloop sprak hij over het 'verneuken' van zijn kwalificatie, maar inmiddels ziet hij het luchtiger.

"Het is een ongeschreven regel dat je elkaar niet inhaalt. Nu werd het dringen voor iedereen en dan wordt deze regel overboord gegooid. Ik wilde het netjes spelen, maar als ik ook wist dat ik nog maar tien seconden had, dan had ik hetzelfde gedaan", blikt Verstappen terug op de actie van Vettel.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China

Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem