Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Singapore 2024

Verstappen beperkt schade tijdens galavoorstelling Norris in Singapore

Lando Norris heeft op zeer dominante wijze de Grand Prix van Singapore gewonnen. De marge op de nummer twee, Max Verstappen, was maar liefst 21 seconden. Oscar Piastri ging als nummer drie mee naar het podium.

Verstappen GP Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Iets na 20:00 uur lokale tijd in Singapore gingen de lichten uit voor de Formule 1 Grand Prix van Singapore. Polesitter Lando Norris kwam goed van zijn plek af en behield de eerste positie, gevolgd door Max Verstappen en Lewis Hamilton. Daarbij startte Hamilton als enige van de toppers op de zachte banden.

Oscar Piastri verloor in eerste instantie een positie ten opzichte van Nico Hulkenberg, maar ging al snel terug naar P5. Sergio Perez kende een goede start, net als Franco Colapinto. Beide mannen wonnen drie plekken, terwijl Yuki Tsunoda, Carlos Sainz en Alex Albon wat plaatsen in de min gingen.

Norris had al relatief snel een gat van 3 seconden te pakken op Verstappen, met Hamilton die inmiddels al op 7,5 seconden van de koploper zat. De McLaren-coureur wist in bepaalde rondjes zelfs meer dan 1 seconde te winnen ten opzichte van Verstappen. Bovendien was het, net zoals wel vaker, zeer lastig om in te halen op het Marina Bay Street Circuit. Daarbij leek ook de vierde DRS-zone geen groot verschil te maken.

Uitslag Race - Singapore

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Norris raakt de muur

Norris ging vrolijk door met het rijden van snelle rondetijden en na 17 rondjes was het verschil met Verstappen al 12 seconden. Ondertussen was Alex Albon de eerste uitvaller van de dag, vermoedelijk omdat er een probleem met de power unit en de koeling was. Hamilton was de eerste van de topcoureurs die binnenkwam. De zevenvoudig wereldkampioen kwam als nummer drie naar binnen, hij zakte terug naar P13.

Hamilton werkte zich terug naar voren, maar bij de inhaalactie op Yuki Tsunoda remde de Brit veel te laat, waardoor hij voorlopig niet voorbij de Japanner kwam. Norris toonde nog maar eens zijn dominantie door de voorsprong op Verstappen te vergroten naar 22 seconden na een kleine dertig rondjes. Charles Leclerc was een van de weinige coureurs die op de baan iemand in wist te halen op dezelfde banden. Hulkenberg in de Haas was het slachtoffer.

Verstappen maakte ondertussen zijn eerste en enige pitstop, waarna hij net achter Leclerc kwam. De Nederlander rekende echter al snel af met de Ferrari-coureur. Norris kwam ondertussen ook binnen voor zijn pitstop, maar niet veel eerder moest hij heel wat seconden toegeven op zijn eigen pace. De McLaren-coureur schampte namelijk de muur met de voorvleugel, maar kon het tempo weer vinden. Het team uit Woking meldde niet veel later over de radio dat het slechts om een klein probleem ging en dat het niks serieus was.

Verstappen in niemandsland

Iets over de helft van de race had Norris de leiding, gevolgd door zijn teamgenoot Piastri, Verstappen, Leclerc en George Russell. De Mercedes-man was door een betere tactiek voor zijn teamgenoot Hamilton gekomen. Sainz, die ook vroeg was gestopt, haalde juist veel voordeel van zijn vroege stop. Piastri stopte als laatste van de toppers en kwam op P5 terecht, waardoor hij een inhaalrace moest rijden in de jacht op het podium.

Maar al snel rekende de Australiër af met Hamilton en hij verkleinde met rasse schreden het gat naar Russell. Niet veel later ging Piastri ook voorbij de andere Mercedes-coureur. Norris raakte voor de tweede keer deze race de muur en ontsnapte zo aan een uitvalbeurt. De McLaren-coureur wilde de snelste raceronde neerzetten en kreeg dat niet veel later ook voor elkaar. Al verloor hij die snelste ronde in de slotfase nog aan Daniel Ricciardo. Leclerc wist Hamilton nog voorbij te steken voor P5, die ook nog de jacht op Russell inzette.

Verstappen reed in niemandsland, met Norris ver voor zich en Piastri die 18 seconden achter de drievoudig wereldkampioen reed. Kevin Magnussen was aan het einde van de race nog de tweede uitvaller. Uiteindelijk won Norris de race in Singapore, met Verstappen en Piastri op het podium. Russell wist Leclerc van zich af te houden in de strijd om P4. Hamilton, Sainz, Fernando Alonso, Hulkenberg en Perez completeerden de top tien. 

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na eenzame race Verstappen en dominante zege Norris