Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mika Hakkinen

Hakkinen slaat steil achterover van Verstappen "Alleen dat kan Max nog tegenhouden"

Mika Hakkinen denkt dat het in 2023 bijna onmogelijk wordt om Max Verstappen te verslaan, mocht de Red Bull RB19 inderdaad zo snel zijn als het lijkt. Ook Sergio Perez gaat hem niet verslaan volgens Hakkinen: hij moet gewoon genoegen nemen met de tweede plaats.

Verstappen portrait 2023 helmet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Racing / Red Bull Content Pool

Tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen begint 2023 als een van de grote favorieten voor de titel. Niet zo gek ook: al jaren wordt de Limburger gezien als een van de sterkste F1-coureurs van het moment en met de razendsnelle Red Bull-bolides van de afgelopen jaren heeft hij alles om mee te strijden voor de titel.

Tijdens de testdagen in Bahrein maakte Red Bull een verbluffende indruk op vriend en vijand. Zo ook op Mika Hakkinen, die Verstappen ziet als dé grote favoriet voor de wereldtitel F1 van 2023. Zelfs met het hetzelfde materiaal, zoals teamgenoot Sergio Perez heeft, wordt het lastig tegenstand te bieden. Heel lastig.

"Max Verstappen is nou eenmaal een zeer sterke coureur. Dat is hij altijd al geweest", zo trapt Hakkinen af in een seizoenpreview van Unibet. "Hij heeft keihard gewerkt om de coureur te worden die hij nu is. Is er momenteel iemand sneller? Ik betwijfel het. Ik denk niet dat er op dit moment iemand is. De kampioenschappen hebben zijn zelfvertrouwen versterkt."

"Hij weet beter hoe hij zich moet voorbereiden op het seizoen, hij is nog jong en het team weet wat hij kan. Ze geloven 100% in hem en je ziet aan alles dat hij in topvorm is. Dat wordt alleen nog maar meer: hij gaat niet achteruit, maar ontwikkelt zich juist verder."

Red Bull moet leveren

Volgens de Flying Finn heeft Verstappen het kampioenschap al zowat binnen, op de voorwaarde dat Red Bull hem een competitieve en betrouwbare bolide geeft voor het nieuwe Formule 1-seizoen. "Het komt nog maar op één ding aan. Als het team faalt in hun technische ontwikkeling, waardoor de auto onbetrouwbaar wordt en geen punten kan scoren, pas dan kunnen anderen de overhand krijgen."

"Dat is het enige wat hem tegenhoudt, maar het zou me verbazen als dat dit jaar zal gebeuren", aldus Hakkinen, die ook in Perez geen dreiging ziet voor Verstappen. "Als je een teamgenoot hebt zoals Max, dan moet je realistisch zijn en in de spiegel kijken. Je moet toegeven dat je Max niet kan verslaan."

"Het heeft iets bovennatuurlijks nodig om Max te verslaan. Perez zal tweede worden, daar is geen twijfel over mogelijk."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten direct toeslaan in Bahrein

De testdagen voor het nieuwe Formule 1-seizoen zitten erop en er wordt weer geracet! De Grand Prix van Bahrein staat op het programma en dat is meer dan genoeg reden voor Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk om weer samen te komen voor een gloednieuwe RN365 F1-podcast! In de nieuwste aflevering bespreken we uitgebreid de testdagen en blikken we vooruit op de eerste Grand Prix van 2023!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez