Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen boezemde Leclerc angst in: "Hij was veel en veel sneller dan Ferrari"

Charles Leclerc werd nip afgetroefd door Max Verstappen tijdens de kwalificatie voor de Nederlandse Grand Prix. En dat terwijl de Monegask eerder in de kwalificatie nog bang werd van de razendsnelle Red Bull-coureur.

0,021 seconde. Dat was deze zaterdag het verschil tussen polesitter Max Verstappen en nummer twee Charles Leclerc tijdens de kwalificatie voor de Nederlandse Grand Prix op Circuit Zandvoort. De Ferrari-coureur lijkt er mee te kunnen leven, zeker nadat Verstappen hem aan het begin van de kwalificatie angst inboezemde. "Ja, dat zat heel, heel dicht bij elkaar", zucht hij na afloop van de kwalificatie voor de microfoon van interviewer Giedo van der Garde. "Max heeft een geweldige ronde gereden." "Onze auto werd beter en beter tijdens de kwalificatie. Aan het begin van de kwalificatie was ik wel bang, want Verstappen was veel en veel sneller dan wij, en dat op gebruikte banden."

Vertrouwen in de race

Toch kwam de hoop daarna terug en uiteindelijk miste Leclerc op een haar na de poleposition. Het geeft hem wat vertrouwen voor de race op zondag. "In Q3 kwam alles wat beter samen en wist ik deze ronde eruit te persen. Dat was goed genoeg voor P2. Zondag is de race en dan gaan we alles geven." De Ferrari-man merkt op dat zijn team in tegenstelling tot vorig weekend nu wel de pace te pakken heeft. "We zijn hier veel sterker vergeleken met vorig weekend op Spa-Francorchamps. Dat is goed om te zien." "Onze racepace ziet er sterk uit en het wordt spannend samen met Red Bull. We moeten goed van start gaan en dan zullen we het wel zien", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi