Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen de titelfavoriet voor 2024? "Er is nog geen meter gereden"

Het seizoen 2024 kent weinig veranderingen ten opzichte van vorig jaar. En dus zou je de simpele conclusie kunnen trekken dat Max Verstappen zijn vierde wereldtitel makkelijk moet kunnen binnenhalen. Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen is daar nog niet zo zeker van.

Mika Hakkinen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Met drie Formule 1-wereldkampioenschappen op zijn naam staat Max Verstappen inmiddels op dezelfde hoogte als grootheden Jack Brabham, Jackie Stewart, Niki Lauda, Nelson Piquet en Ayrton Senna. Als hij de verwachtingen van menigeen kan waarmaken in 2024, pakt hij zijn vierde titel op rij en evenaart hij Alain Prost en Sebastian Vettel. Maar Mika Hakkinen, de wereldkampioen van 1998 en 1999, wil de titel nog niet zomaar aan Verstappen geven, zo vertelt hij tegen BILD.

"Hoe vaak zijn er teams en coureurs geweest die al voor de eerste ronde tijdens de testdagen als zekere wereldkampioen werden beschouwd en het vervolgens niet werden? Te vaak. Begrijp me niet verkeerd: ik ben ook van mening dat Red Bull en vooral Max Verstappen de maatstaf zullen zijn. Maar we moeten niet doen alsof ze alles al hebben gewonnen voordat er één meter is gereden", zo vertelt de Fin.

'Alles moet kloppen'

Als Verstappen daadwerkelijk zijn vierde titel verovert, dan komen Michael Schumacher en Lewis Hamilton met zeven wereldtitels in zicht. Kan Verstappen dat record verbreken, is dan de vraag aan Hakkinen. "Hij is goed op weg, maar ook hier moet je niet te haastig zijn. Wat Max de afgelopen jaren heeft bereikt, is ongelofelijk. Maar om überhaupt gelijk te komen heeft hij er nog vier nodig. Max heeft het talent om de beste allertijden te worden, maar dat ligt niet alleen aan hem."

"Alles moet kloppen, van teambaas tot auto en van pitcrew tot management. Dat was het geval bij Lewis en Michael. Daarom konden ze een tijdperk vormgeven", zo sluit Hakkinen af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull 'Advocaten Newey onderhandelen over vervroegd vertrek'