Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2024

Ontketende Verstappen deelt keiharde tik uit en pakt pole in Bahrein

Max Verstappen heeft de poleposition gepakt voor de Grand Prix van Bahrein. De Red Bull-coureur troefde Charles Leclerc en George Russell af in een spannende sessie.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Op vrijdagmiddag 1 maart om 17:00 uur Nederlandse tijd sprongen de lichten op groen voor de eerste kwalificatie van het jaar. Op voorhand leek het ontzettend spannend te gaan worden, want in de vrije trainingen zat het onnoemelijk dicht bij elkaar. Max Verstappen werd in de laatste vrije training derde en eindigde in Q1 op dezelfde positie. De Nederlander reed een 1:30.0 en was een tiende langzamer dan Carlos Sainz en Lance Stroll.

Daar had Sainz wel twee vliegende ronden voor nodig. Ferrari probeerde in het eerste deel een setje softs uit te sparen en stuurde Sainz en Charles Leclerc eerst op de mediums naar buiten. De Scuderia kwam er echter snel achter dat die tijden niet snel genoeg waren, waarna de beide coureurs redelijk comfortabel doorgingen op de softs.

Voor Valtteri Bottas, Guanyu Zhou, Logan Sargeant, Esteban Ocon en Pierre Gasly was het feest na Q1 voorbij, al waren de onderlinge verschillen tussen de teams opnieuw ongelofelijk klein. Alleen Alpine kwam veel tijd tekort en bezette de onderste plekken.

Uitslag Kwalificatie - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Q2 en Q3

Q2 zou een ongelofelijk spannende sessie worden. Verstappen versnelde in zijn eerste ronde naar 1:29.3 en was een halve seconde sneller dan Sergio Perez en Lando Norris. Een kanttekening was wel dat Norris en de Ferrari's op gebruikte banden reden. Aan het einde werd duidelijk dat het verschil vele malen kleiner was. Leclerc was twee tienden sneller dan Verstappen, die niet meer verbeterde.

Ondertussen moesten de Mercedessen alle zeilen bijzetten om Q3 te bereiken. Lewis Hamilton en George Russell slaagden uiteindelijk in die opzet, waardoor Yuki Tsunoda, Lance Stroll, Alex Albon, Daniel Ricciardo en Kevin Magnussen werd uitgeschakeld. Nico Hulkenberg ging knap door in zijn Haas.

Daarna barstte de strijd om poleposition los in Q3. In de eerste runs noteerde Verstappen de snelste tijd, voor Leclerc en Alonso. De Nederlander was in eerste instantie maar 59 duizendsten van een seconde sneller dan Leclerc, die ook nog eens op gebruikte softs reed. Alonso werkte één vliegende ronde af en moest verder afwachten.

Door de kleine verschillen was alles nog mogelijk in de ultieme pogingen van de coureurs. Verstappen perste er een zeer knap rondje uit en zette een 1:29.1 neer. Leclerc en Russell kwamen daar ruim niet aan, waardoor de eerste pole van het jaar 'gewoon' voor Verstappen is.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training