Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2024

Verstappen deelt vanuit schier kansloze positie tik uit in Oostenrijk

Max Verstappen zorgde voor een rode vlag tijdens de eerste en enige vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk, maar echt hinder ondervond hij daar nauwelijks van. Slim gedaan! Hij deelde daarna nog een aardig tikje uit.

Verstappen FP1 Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Waar een groot deel van de Formule 1-coureurs aan het begin van de eerste vrije training kiest voor harde banden, zien we Max Verstappen het weekend op de medium banden van Pirelli beginnen. Daarop noteert hij een tijd die kortstondig goed genoeg is voor P1, maar het zijn de beide Mercedessen die op harde banden zijn tijd verbeteren. 

De Williamsen zijn de eersten die wisselen naar zachte banden. Je wilt als team natuurlijk een kwalificatierun gedaan hebben als je toewerkt naar de sprint shootout later vandaag. Even lijkt het erop dat Max Verstappen die kans niet krijgt, want zijn auto valt stil op het rechte stuk. Hij laat zijn auto terugrollen naar een gat in de pitmuur, waar het team hem opvangt. Zodoende kan hij ondanks een rode vlag snel zijn weg weer vervolgen na wat ongetwijfeld een reset van enig soort is geweest.

Verstappen doet voor die nieuwe run wederom een beroep op de eerder gebruikte medium banden. Pas in de laatste tien minuten kleurt de tijdenlijst voor wat betreft de zachte banden wat meer rood. Lance Stroll split de Mercedessen, waarna de grote jongens volgen op zachte banden, zo ook Max Verstappen.

Uitslag Eerste vrije training - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Op die zachte banden is Verstappen bijna drie tienden sneller dan alles en iedereen op de korte Red Bull Ring, een klein wonder na de problemen eerder in de sessie. Oscar Piastri is de coureur die nog het dichtst bij hem in de buurt komt. Namens Mercedes laat Lewis Hamilton een kwalificatierun schieten, terwijl George Russell en Lando Norris hun kwalificatieruns verprutsen. 

Ferrari ondertussen volgt op gepaste achterstand van Verstappen, terwijl Sergio Perez niet tot een vliegende ronde kwam. De Mexicaan zien we niet terug in de top tien.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verstappen tast in het duister: "Er moet iets raars aan de hand zijn geweest"