Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen doet een opvallende voorspelling over de GP van Bahrein

Max Verstappen denkt dat het wel eens een spannende zaterdagmiddag kan gaan worden, maar zijn concurrenten lijken het daar niet helemaal mee eens te zijn. De top drie is aan het woord op weg naar de race op het Bahrain International Circuit.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met Max Verstappen op pole, Charles Leclerc naast hem en George Russell in zijn achteruitkijkspiegels, belooft het een mooie race te worden in Bahrein. Vele mensen denken dat de Red Bull-coureur aan de horizon gaat verdwijnen, maar zelf is Verstappen voorzichtig.

"In de race zal het ook dicht op elkaar zitten, zo verwacht ik", zo voorspelt de Nederlander in aanloop naar de race. "We zien er goed uit qua racepace en dat is natuurlijk het belangrijkste. We gaan het zien op zaterdag. Ik heb er vertrouwen in dat we een sterke race kunnen rijden."

Het zal om de details gaan, vermoedt hij. "We hebben de afgelopen weken heel wat lange runs gedaan, tot aan het punt dat ze bijna saai werden. Ja, ik heb er vertrouwen in dat we een goede raceauto hebben, maar zoals je tijdens de lange runs hebt kunnen zien, zijn de gaten klein en draait het om de details. Die zullen het verschil maken op zaterdag."

Leclerc: "Ferrari beter geworden"

De racepace was vorig jaar een probleem voor Ferrari, dat zijn banden tijdens de race opvrat. In 2024 is dat, zo hoopt Leclerc, verleden tijd. "Het gevoel is in ieder geval veel beter dan vorig seizoen. Vorig jaar was de auto erg lastig zodra de banden wat ouder werden. Dan was de balans overal en nergens vergeleken met de kortere runs."

Maar wat dat in de praktijk betekent in gevecht met Red Bull? "Dit jaar voelt het alsof we beter in de window zitten tijdens de langere runs, dus dat is aanzienlijk beter en daardoor kunnen we consistenter zijn. Hoe competitief we daardoor zullen zijn, dat gaan we op zaterdag zien."

Voorlopig denkt Leclerc dat Verstappen nog een stap voorloopt. "Red Bull loopt nog steeds best wel wat voor op ons in de race, denk ik, dus we gaan het zien. Als er een kans is, dan gaan we ervoor. We zullen zien wat er dan gebeurt."

Russell: "Hopelijk niet ten koste van onze racepace"

Een week geleden was niemand onder de indruk van Mercedes, maar de afgelopen dagen kwamen ze verrassend goed voor de dag. George Russell hoopt in aanloop naar de race dat zijn goede kwalificatie geen roet in het eten van zijn race zal gooien.

"Tijdens de testdagen zagen we dat onze kwalificatiepace wat langzaam was en onze racepace na Max juist het beste. Nu hebben we onze kwalificatiepace verbeterd, maar we hopen dat dat niet ten koste is gegaan van onze racepace."

Russell is in ieder geval zeer benieuwd naar de race. "Momenteel is het erg koud voor Bahreinse maatstaven. Zodra we zaterdag gaan racen zal het een graad of zeventien zijn volgens mij, terwijl dat normaal ergens in de dertig graden Celsius is."

"Er staan een paar onverwachte dingen te gebeuren", vervolgt de Brit mysterieus. "De zachte band doet het hier goed, in de race zullen veel mensen daarvoor kiezen, tezamen met een set harde of medium banden. Maar het is de eerste race van het jaar en we hebben er allemaal vooral gewoon veel zin in!"

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs