Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen dolt Hamilton: "Daarbij geen last van porpoising?"

Max Verstappen en Lewis Hamilton zaten in dezelfde persconferentie-sessie voor de Formule 1 Grand Prix van Canada. Het leverde een hilarisch momentje op toen Verstappen Hamilton dolde. De Mercedes-coureur nam het grapje goed op.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Het is hét topic in de paddock: de FIA-maatregelen tegen porpoising. Het is nog even afwachten wat het exacte effect gaat zijn van die nieuwe regels, maar tot nu toe was het zo dat Mercedes heel veel last had van porpoising, terwijl Red Bull er goed mee wist te dealen. Mogelijk hebben de klachten vanuit het Mercedes-kamp direct of indirect geleid tot de nieuwe regels.

Het is dus voer voor het gesprek van de dag, maar ook voer voor humor. In de persconferentie voor de Grand Prix van Canada gaat het erover dat Hamilton is begonnen met het spelen van retro F1-games. Hij wist zelfs een Senna-game op de kop te tikken: "De afgelopen avonden heb ik die game veel gespeeld, maar ik ben er nog niet heel snel mee."

Gameliefhebber Verstappen reageert

Max Verstappen luisterde aandachtig mee en haakt in: "Ondervind je daarbij enige problemen met porpoising of niet", zo grapt hij. "Nee, geen porpoising nee", antwoordt de Mercedes-coureur, waarna er een gulle lach uit zijn mond ontsnapt.

Nu Verstappen de aandacht op zich gevestigd heeft, krijgt hij de vraag of hij als doorgewinterde simracer ook weleens de retro-F1-games speelt. "Ja, soms wel, tijdens vakanties bijvoorbeeld. Dat spelen we dan omdat ook dat leuk is. Het is wat relaxter allemaal. Dat hele technische aspect komt dan te vervallen, waardoor je ook gewoon lol kunt hebben met vrienden. Ook dat is leuk."

Ook interessant:

Keert Nikita Mazepin snel terug in de Formule 1?

In onderstaande video bespreken we Mazepins kritiek op Schumacher waarbij hij zelf hoop heeft op een F1-comeback en kijken we alvast vooruit op de grote kans dat Leclerc en Ferrari hun derde en daarmee laatste 'legale' motor gaan gebruiken in Canada.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez