Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen dolt Hamilton: "Daarbij geen last van porpoising?"

Max Verstappen en Lewis Hamilton zaten in dezelfde persconferentie-sessie voor de Formule 1 Grand Prix van Canada. Het leverde een hilarisch momentje op toen Verstappen Hamilton dolde. De Mercedes-coureur nam het grapje goed op.

Het is hét topic in de paddock: de FIA-maatregelen tegen porpoising. Het is nog even afwachten wat het exacte effect gaat zijn van die nieuwe regels, maar tot nu toe was het zo dat Mercedes heel veel last had van porpoising, terwijl Red Bull er goed mee wist te dealen. Mogelijk hebben de klachten vanuit het Mercedes-kamp direct of indirect geleid tot de nieuwe regels. Het is dus voer voor het gesprek van de dag, maar ook voer voor humor. In de persconferentie voor de Grand Prix van Canada gaat het erover dat Hamilton is begonnen met het spelen van retro F1-games. Hij wist zelfs een Senna-game op de kop te tikken: "De afgelopen avonden heb ik die game veel gespeeld, maar ik ben er nog niet heel snel mee."

Gameliefhebber Verstappen reageert

Max Verstappen luisterde aandachtig mee en haakt in: "Ondervind je daarbij enige problemen met porpoising of niet", zo grapt hij. "Nee, geen porpoising nee", antwoordt de Mercedes-coureur, waarna er een gulle lach uit zijn mond ontsnapt. Nu Verstappen de aandacht op zich gevestigd heeft, krijgt hij de vraag of hij als doorgewinterde simracer ook weleens de retro-F1-games speelt. "Ja, soms wel, tijdens vakanties bijvoorbeeld. Dat spelen we dan omdat ook dat leuk is. Het is wat relaxter allemaal. Dat hele technische aspect komt dan te vervallen, waardoor je ook gewoon lol kunt hebben met vrienden. Ook dat is leuk."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"