Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen eerlijk over Red Bull-probleem: "Heel moeilijk aan te geven"

Max Verstappen startte tijdens de GP van Nederland vanaf P2, maar wist al gelijk bij de start de koppositie over te nemen van Lando Norris. Maar had Verstappen er vertrouwen in dat hij daar kon blijven rijden?

Verstappen FP2 Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het werd niet de Grand Prix van Nederland waar Max Verstappen op had gehoopt. De Nederlander startte vanaf P2 en wist bij de start als gelijk Lando Norris te verschalken. Verstappen kreeg het voor elkaar om Norris buiten de DRS te rijden, maar in rondje 18 verschalkte de McLaren-coureur Verstappen in zijn thuisrace. Vervolgens reed Norris gestaag weg bij Verstappen om aan de finish een kleine 23 seconden voorsprong te hebben.

Hoeveel vertrouwen had Verstappen erin dat hij op P1 kon blijven rijden, toen hij daar reed? "Ik reed gewoon mijn eigen race, lette op de banden en probeerde mijn best te doen. Maar op een gegeven moment kon ik niks meer draaien of reageerde er niks meer. En toen kwam Lando de eerste keer heel dichtbij, zoals hij zei. Hij was dichtbij, maar niet dichtbij genoeg. En in de volgende ronde kon ik niets doen. Toen hij er eenmaal voorbij was, concentreerde ik me op mijn race en probeerde ik als tweede over de finish te komen", zo vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365.

Al vrij snel kwamen de balansproblemen bij Red Bull naar voren? Weet Verstappen zelf hoe die zijn ontstaan? "In de eerste paar races was het er nog niet. Maar iets in de auto heeft het moeilijker gemaakt om te rijden. Het is op dit moment heel moeilijk om aan te geven waar dat vandaan komt. Dat heeft natuurlijk invloed op onze prestaties over één ronde, maar ook op onze prestaties in de longrun."

Komend weekend staat de volgende race al op de agenda, de GP van Italië. Denkt de drievoudig wereldkampioen dat hij in Monza competitiever is "Ik weet het niet. We moeten gewoon onze balansproblemen oplossen. Ik denk dat dat ook al veel zal helpen met de bandenslijtage. En in Monza is er natuurlijk veel nieuw, zoals het asfalt, de kerbstones en zelfs de lay-out in bocht 1 en 2. Dat moeten we dus ook nog een beetje begrijpen. We weten dat we nog veel werk te doen hebben", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull presenteert snufje voor Verstappen in Bakoe