Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Emilia-Romagna 2024

Verstappen en co moeten weerradar goed in de gaten houden op Imola

In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 je het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Emilia-Romagna 2024. Gaat het zonnetje schijnen of ligt er toch een bui op de loer?

Imola 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Deze woensdag en donderdag geldt code oranje in de regio van Bologna vanwege stevige regen- en onweersbuien. Net ten noorden, in Venetië en Lombardije, is zelfs sprake van code rood wegens hevige regenval. Vanaf vrijdag verbetert het weerbeeld en dat is maar goed ook, want dit weekend wordt natuurlijk de Grand Prix van Emilia-Romagna georganiseerd.

De zon krijgt tijdens de drie vrije trainingen en kwalificatie veel ruimte. Zowel vrijdag als zaterdag stijgt de temperatuur naar een aangename 25 graden. Ook de wind zal geen spelbreker zijn, want de oostenwind is over het algemeen matig van kracht. Het weercijfer in Emilia-Romagna krijgt deze dagen van ons dan ook een prachtige 10!

Tijdens de race op zondag is de kans op een bui in de regio echter een stuk groter, maar de vraag is nog wel of het tot regen komt. Een groot gedeelte van de dag lijkt vooralsnog zo goed als droog te verlopen met zonnige perioden. Desondanks is de kans op een bui op zondag momenteel zo’n 80%, maar een natte dag of kletsnatte race wordt het zeker niet. De temperatuur komt bij een zwakke oostenwind met maximaal 23 tot 25 graden wel een fractie lager uit.

Al met al is het dus heerlijk weer om de coureurs aan te moedigen. De toeschouwers doen er goed aan om zonnebrandcrème op te doen, want de zon schijnt ’s middags met UV-Index 7 of 8. Dit betekent dat een onbeschermde huid al binnen 10-25 minuten kan verbranden.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez