Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Japan 2024

Verstappen en co schitteren door afwezigheid tijdens tweede training GP Japan

Wie zich opmaakte voor een stevig uurtje training op Suzuka, kwam tijdens de tweede vrije training voor de GP van Japan bedrogen uit. Regen gooide roet in het eten, waardoor we Max Verstappen bijvoorbeeld überhaupt niet hebben gezien.

Verstappen Japan FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De domper was er voor Logan Sargeant toen hij hoorde dat hij de tweede vrije training over moest slaan na zijn crash in de eerste vrije training. Echter, het verlies van tijd bleef beperkt. Regen maakte dat er nauwelijks werd gereden op Suzuka.

Lewis Hamilton opende het bal met een dubbele outlap, gevolgd door Daniel Ricciardo met een enkele outlap, waarna de hemelsluizen weer kortstondig opengingen. De baan was nat genoeg voor slicks en daarop zagen we dan ook de eerste rondetijden. Echter, na drie kwartier staan er welgeteld twee tijden op het scorebord, te weten van Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda. Op dat moment hebben we slechts zeven auto's op de baan gezien.

Uitslag Tweede vrije training - Japan

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Max Verstappen ziet geen heil in actie op de baan en blijft dus de gehele sessie binnen. In het slot zien we alsnog wel enkele runs op droogweerbanden, waardoor we iets van een klassementje hebben gekregen, maar heel veel over de onderling verhoudingen zegt het natuurlijk niet.

Voor de administratie dan: Oscar Piastri klokt de snelste tijd in die slotfase. De top drie wordt gecompleteerd door Lewis Hamilton en Charles Leclerc. Alle drie reden ze hun snelste tijd op zachte banden.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training