Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen én Perez geven nieuwe Red Bull RB18 de sporen tijdens shakedown

Zowel Max Verstappen als Sergio Perez zal voor aanvang van de eerste Formule 1-wintertest in Barcelona de nieuwe Red Bull RB18 aan de tand voelen tijdens de gebruikelijke shakedown.

Verstappen shakedown RB16
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen zit momenteel midden in een lange periode waarin hij niet in een Formule 1-auto kan stappen. Helemaal wachten op de eerste wintertest hoeft hij echter ook niet, want hij zal samen met Sergio Perez de nieuwe RB18 aan de tand te voelen tijdens de shakedown.

In gesprek met RacingNews365 bevestigt teambaas Christian Horner dat Red Bull inderdaad voor aanvang van de eerste wintertestdag een shakedown uitvoert met de RB18, de eerste Red Bull die voldoet aan de compleet nieuwe technische reglementen van 2022. Dit zou kort na de launch, waarvan de datum nog niet bekend is, staan te gebeuren.

"Voor wat betreft testen, zullen we onze gebruikelijke shakedown doen voordat we naar respectievelijk Barcelona en Bahrein afreizen", aldus de Brit, die weet dat elke meter met die nieuw auto telt.

"Met een nieuwe auto is zes dagen testen in totaal niet veel, dat komt neer op drie dagen per coureur. Dat is vrij intens. Maar persoonlijk houd ik van dit deel van het seizoen en ik denk ook dat het voor de fans en volgers van de Formule 1 extra interessant is."

Wat houdt een shakedown in de Formule 1?

Tijdens die shakedown, waarvoor Silverstone gezien de nabijheid de meest voor de hand liggende locatie is, mag een team maximaal 100 kilometer rijden met speciaal daarvoor geleverde demobanden van Pirelli. Het gaat zeker niet om het rijden van snelle tijden, maar om het kennismaken met de auto en het checken of alle systemen naar behoren werken. Een filmcrew is vaak aanwezig voor promotionele doeleinden.

De launches van de nieuwe auto's en daarmee ook de shakedowns van de diverse teams worden wat vroeger in het jaar gepland dan gebruikelijk, dit om de teams de kans te geven om eerste problemen naar aanleiding van de shakedowns op te lossen voor aanvang van de wintertest.

Die eerste wintertestdag zou 23 februari zijn, maar die dag is als zodanig nog niet bevestigd. RacingNews365 heeft begrepen dat de eerste testdriedaagse niet voor publiek toegankelijk zal zijn.

Ook interessant:

Red Bull nodigt Verstappen fans uit voor presentatie

Red Bull deelde die eerste teaservideo als onderdeel van een vooraankondiging over de launch van de daadwerkelijke auto van Max Verstappen. Een datum wordt niet genoemd, maar wel de mogelijkheid om als fan daarbij digitaal aanwezig te zijn.

Meer van dat soort mooie Formule 1-video's? Abonneer je dan op ons kanaal.

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona