Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en Red Bull sterk, Ferrari baart opzien in Bahrein

Max Verstappen en Red Bull zijn goed begonnen aan de Formule 1-wintertest in Bahrein. De auto leek te doen wat er van verwacht wordt en dat maakte Verstappen tot de meest productieve man op de baan.

Verstappen Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de eerste twee uur rijden van 2023 zijn het als vanouds Ferrari en Red Bull die op de tijdenlijst bovenaan staan. Dat mag je ook meteen weer vergeten, want we weten allemaal dat tijden van ondergeschikt belang zijn tijdens de wintertest en al helemaal op dag één. Echter, ook qua productiviteit steken deze twee teams boven de rest uit.

Max Verstappen reed 31 ronden, terwijl Carlos Sainz al 30 keer het Sakhir International Circuit rond ging. Sainz viel daarbij wel op met een opmerkelijk probleem. Of is het een fraai staaltje aerodynamisch innoveren? Hoe dan ook, op hoge snelheid deukte de neus van de SF23 in, om in de aanremzone weer terug te 'ploppen' (zie video onder tijdentabel). Verstappen reed al zijn runs op de medium banden en ook Sainz liet het zachte rubber vooralsnog links liggen.

Problemen waren er sowieso voor Aston Martin. Felipe Drugovich viel al in zijn eerste ronden stil, hetgeen voor de eerste rode vlag van de dag (en van dit seizoen) zorgde. We zagen hem nadien wel weer op de baan, maar hij kwam nog niet verder dan slechts 7 ronden, dat terwijl alle anderen al dubbele cijfers lieten noteren.

Mercedes zien we terug in de middenmoot, zowel wat betreft de rondetijd van George Russell (harde banden) als wat betreft de productiviteit (21 ronden). Max Verstappen blijft de gehele dag in de auto zitten, daar waar alle andere teams ervoor kiezen een rijderswissel door te voeren.

			© RN365
	© RN365

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië