Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Ricciardo halen woede Red Bull op de hals in Azerbeidzjan '18

Wat waren ze leuk samen al teamgenoten, hè? Max Verstappen en Daniel Ricciardo trokken bij Red Bull met elkaar op als gezworen kameraden, maar op 29 april konden ze elkaars bloed wel drinken.

Het is het weekend van de Grand Prix van Azerbeidzjan in de smalle straten van de hoofdstad Bakoe. Even daarvoor won Daniel Ricciardo de Grand Prix van China, die ook Max Verstappen had kunnen winnen, ware het niet dat hij enkele kostbare fouten maakte. Nieuwe ronden, nieuwe kansen. De overwinning lijkt in Bakoe dit keer voor beiden echter buiten bereik, want het zijn Sebastian Vettel en de beide Mercedessen die vooraan het hoogste tempo rijden. In plaats daarvan zijn Verstappen en Ricciardo op elkaar aangewezen, met beide Renaults op hun hielen. Wat volgt is een episch duel tussen beide coureurs. In de openingsfase pakt Max Verstappen de vierde plaats van Daniel Ricciardo, waarbij het passen en meten is tussen de muren. Vanaf dat moment moet Verstappen verdedigen en dat doet hij met hand en tand. Op het langste rechte stuk uit de Formule 1 komt Ricciardo voortdurend langszij, maar Verstappen heeft lange tijd het laatste woord. Waar Ricciardo bij het merendeel van de pogingen de buitenkant kiest, slaagt hij er wel in Verstappen via de binnenkant te passeren. Zijn actie is echter tevergeefs als bij de pitstops Verstappen hem weer terugpakt en het kat-en-muisspel weer van voren af aan begint. Wat iedereen de hele race al aan lijkt te voelen wordt waarheid: het is niet de vraag óf ze elkaar van de baan af rijden, maar wanneer. Het antwoord op die vraag luidt 'in ronde veertig'. Wederom meldt de Australiër zich onder de achtervleugel van Verstappen, die al verdedigend over de baan slingert. Ricciardo gaat mee in die slingerbeweging, verremt zich en torpedeert Verstappen van achteren. In de uitloopstrook van bocht één stappen beide coureurs uit. Red Bull is not amused , maar weigert partij te kiezen. Beide coureurs hadden beter moeten weten en beide coureurs hadden het ongeluk moeten voorkomen, zo luidt het oordeel van Christian Horner en Helmut Marko, die woedend waren. Bij wijze van straf moesten beide coureurs in de fabriek in Milton Keynes hun excuses aanbieden aan alle personeelsleden. Kostbare punten waren immers verloren gegaan. Bekijk hieronder de veelbesproken crash.

990595215978196992

The pivotal moment in Baku 💥 Ricciardo and Verstappen collide in dramatic fashion Recording a second double-DNF for Red Bull in three races #AzerbaijanGP 🇦🇿 #F1 pic.twitter.com/OMwH9Ct9BV — Formula 1 (@F1) April 29, 2018

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin