Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en Van der Garde samen in een team? "Moeten we even naar de FIA toe"

Max Verstappen en Giedo van der Garde zijn goede vrienden buiten het circuit, maar of ze ooit bij hetzelfde team gaan racen?

Verstappen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is geen geheim dat Max Verstappen na zijn Formule 1-carrière graag wil racen in het endurancekampioenschap. Daar valt onder andere ook de 24 uur van Le Mans onder, een race waar Giedo van der Garde al meermaals in actief is geweest. Verstappen en Van der Garde waren allebei aanwezig in de Verenigde Staten en vertellen lachend bij Viaplay dat ze het wel zien zitten om samen in een team te racen. Daar is dan wel wat voorbereidingswerk voor nodig...

"Het zou nog kunnen, ik ben nu 38 jaar", stelt Van der Garde. De oud Formule 1-coureur is twaalf jaar ouder dan Verstappen, maar heeft nu eenmaal te maken met een lastige maatregel van de FIA. Een team voor Le Mans moet bestaan uit drie coureurs, ingedeeld in verschillende categorieën. Als een coureur in de Formule 1 actief is geweest, wordt diegene automatisch 'platinum'. Verstappen en Van der Garde kunnen daardoor nu geen teamgenoten worden, omdat Van der Garde een jaar voor Caterham actief is geweest.

"Dat is een irritante regel", vertelt Verstappen, die lachend naar zijn vader verwijst. "Je kan wel degraderen naar 'goud', maar dat gebeurt pas als je vijftig jaar oud bent. Mijn vader (Jos Verstappen red.) zit nu in die categorie, maar die moet eigenlijk brons zijn. Giedo en ik zouden dan dus even naar de FIA toe moeten."

Van der Garde en Verstappen lachen over gewicht

Wat het snelheidsverschil tussen de twee coureurs zou zijn? Van der Garde weet het wel. "Als ik de teamgenoot van Max zou zijn, krijg ik minimaal een paar tienden per ronde om mijn oren. Ik denk zelfs dat ik makkelijk een halve seconde aan mijn broek zou krijgen. We hebben het ooit erover gehad om samen een test af te werken, maar dat is er helaas niet meer van gekomen."

Verstappen haakt daarop in door naar het gewicht te verwijzen. "Het hangt van je gewicht af. Als ik eenmaal stop met de Formule 1, blijf ik niet dit gewicht, dat weet ik nu al. Ik vind eten wel leuk."

Bekijk het interview met Verstappen en Van der Garde hieronder!

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko staat versteld van optreden Verstappen en McLaren