Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen erkent Ferrari-voordeel en wil dat Red Bull op onderzoek uitgaat

Max verstappen maakt na de Grand Prix van Canada de balans op en moet toegeven dat Ferrari net wat sneller is dan Red Bull. Toch won de Nederlander in Montreal.

Met de overwinning van Max Verstappen in Canada staat de Nederlander nu met een voorsprong van 46 punten aan de leiding van het coureurskampioenschap in de Formule 1. Teamgenoot Sergio Perez staat op de tweede plaats en 'slechts' op P3 zien we pas de eerste Ferrari-coureur. Hoewel het zeer goed gaat bij Red Bull, bestempelt Verstappen Ferrari als het snelste team. In Canada was de Scuderia volgens de Nederlander duidelijk sneller, maar het wisselt sterk af per circuit, zo legt hij uit aan onder andere RacingNews365 . "Het gat is nu natuurlijk erg groot, maar ik weet dat het heel snel kan veranderen. Na race nummer drie stond ik 46 punten achter, dus we moeten kalm en gefocust blijven, want we waren niet de snelsten." Ferrari heeft nu weer een licht voordeel, zo legt Verstappen uit. "Het gaat een beetje heen en weer. De vorige race zag het er goed uit in de race, maar nu weer niet. Toch hebben we het voor elkaar gekregen om te winnen en ik denk dat dat ook een kwaliteit is. We moeten goed samen blijven werken met het hele team en verbetering zien te vinden."

Verstappen: 'Lastig uit te leggen waarom Ferrari sneller is'

Vaak was Ferrari duidelijk het snelste team tijdens de kwalificatie op zaterdag, terwijl Red Bull terug kon slaan op zondag tijdens de race. In Canada was het Verstappen die pole veroverde, maar in de race ronde na ronde werd uitgedaagd door Carlos Sainz. "Het is niet zo dat ze altijd sneller waren op zaterdag en langzamer op zondag", legt de WK-leider uit. "Ik denk dat ze in Barcelona ook al snel waren op zondag, en er waren nog wat meer races. Het schommelt gewoon wat en we moeten snappen waarom." Mogelijk speelde de regen op zaterdag mee. De buien spoelden het circuit 'schoon', waardoor er op zondag minder grip was dan op vrijdag. "Misschien hielp dat niet bij ons", aldus Verstappen. "Het zijn dingen waar we naar moeten kijken, misschien de lay-out van het circuit, de kerbs of wat dan ook. Op dit moment is het lastig om uit te leggen waarom zij wat sneller waren dan wij tijdens de race." Concurrent Sainz kan zich vinden in de woorden van Verstappen en vult aan: "Het is een beetje een trend. Recentelijk is onze snelheid erg lastig om te vergelijken. Op vrijdag zag Max er heel snel uit in de longruns en voelde het voor mij alsof we een tiende achterlagen. Ik denk dat dat is omgeslagen op zondag en wij sneller waren, wat natuurlijk goed nieuws is voor ons." "Het geeft ons goede data om mee te werken. Persoonlijk is het ook een goed gevoel voor mij, dat ik kon pushen op de limiet zonder fouten te maken, en dat ik deze auto kon pushen en snel kon zijn."

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"