Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen erkent: "Toen had ik medelijden met Hamilton"

Na de seizoensafsluiter van 2022 in Abu Dhabi werd er ook veelvuldig teruggeblikt op de seizoensafsluiter van een jaar eerder. Max Verstappen had op enig moment medelijden met Lewis Hamilton, die daar de wereldtitel van 2021 verloor.

De uitkomst van de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 staat menig Nederlandse sportfan nog goed bij. Max Verstappen won de wereldtitel van Lewis Hamilton, waar hij ook een jaar later in Abu Dhabi natuurlijk nog graag op terugkijkt. Toch vond de Limburger het een beetje pijnlijk voor zijn concurrent van Mercedes. Hamilton lag de hele race in 2021 aan de leiding, op één ronde na: de allerlaatste ronde. In een interview met Sky Sports blikt Verstappen nog eens terug op de late safety car in de race, waardoor alles veranderde. "Het zag er allemaal erg goed uit voor Lewis en als zoiets ineens gebeurt, dan is het natuurlijk taai." "Weet je: er is altijd een winnaar en een verliezer. Als jij de verliezer bent, dan is het hoe dan ook niet leuk. Het maakt dan ook niet meer uit: als je verliest, verlies je. Dat is verschrikkelijk als je zo dicht bij de titel bent, toch?"

Verstappen: "Hopelijk kunnen we dat ooit waarderen"

De inmiddels tweevoudig wereldkampioen probeerde de moed er in te houden in de strijd met Hamilton. "Het enige wat ik toen tegen mezelf zei was: 'Hij heeft al zeven wereldtitels'. Bij deze zeven was er ook een waar het er lang op leek alsof hij ging verliezen, maar in de laatste bocht lukte het nog", aldus Verstappen, doelend op de seizoensontknoping van 2008, waarbij Hamilton pas in de laatste bocht voorbij Timo Glock ging en zo de titel veroverde. "Ik hoop dat hij dus een beetje begrijpt dat er een verschil is in emotie. Maar ja, ik had wel medelijden met hem en we hebben ook wel onze momenten gehad dat jaar. Ik heb echter altijd respect gehad voor hem en het was een geweldig gevecht. Uiteindelijk waren het twee teams in strijd voor de titel. Hopelijk kunnen we dat allemaal ooit gaan waarderen."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie