Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen evenaart twee F1-iconen in zeer fraai lijstje

Max Verstappen pakte in Spanje zijn 61e overwinning uit zijn Formule 1-carrière. Hij maakte daarnaast voor de 106e keer de gang naar het podium en daarmee komt hij op gelijke hoogte met twee grote namen.

Verstappen win Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Op 15 mei 2016 pakte Max Verstappen zijn eerste overwinning in de Formule 1 en inmiddels staat de teller na ruim acht jaar al op 61 stuks. De zege in Spanje van acht jaar geleden betekende ook gelijk dat hij voor de eerste keer het Formule 1-podium mocht betreden. De teller is sindsdien hard gaan lopen en eerder dit jaar in Saoedi-Arabië rondde Verstappen de kaap van 100 podiumplaatsen.

Ook dit jaar gaat de drievoudig wereldkampioen vrolijk verder met het pakken van podiumplaatsen en zo stijgt hij ook steeds verder op een aantal mooie lijstjes. Zo staat hij nu op een gedeelde vierde plek wat betreft het aantal podiumplaatsen. Die plek deelt hij met twee grootheden uit de Formule 1, namelijk Alain Prost en Fernando Alonso.

De drie staan nu op 106 podiumplaatsen, al lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat Verstappen op dat aantal blijft steken. Komend weekend in Oostenrijk kan hij de twee coureurs al voorbij steken en dan kan Verstappen de jacht inzetten op de nummer drie van deze lijst: Sebastian Vettel met 122 podiumplaatsen.

Bekijk hieronder de top tien van meeste podiumpakkers in de Formule 1!

Top tien meeste podiumplaatsen in Formule 1

# Coureur Aantal podiumplekken
1 Lewis Hamilton 198
2 Michael Schumacher 155
3 Sebastian Vettel 122
4 Alain Prost 106
= Fernando Alonso 106
= Max Verstappen 106
7 Kimi Raikkonen 103
8 Ayrton Senna 80
9 Rubens Barrichello 68
10 Valtteri Bottas 67

Ook interessant:

Verstappen bewijst dat Red Bull aan de bak moet

De Grand Prix van Spanje, zo werd gezegd, moest het nodige duidelijk maken over de onderlinge verhoudingen in de Formule 1. Dus welke conclusies kunnen getrokken worden? Het podcastpanel geeft antwoord.

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"