Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen glundert na sensationele pole voor thuispubliek: "De druk is er hier altijd"

Max Verstappen heeft met verve de poleposition voor de GP van Nederland gepakt. In lastige omstandigheden pakte hij maar liefst een halve seconde op nummer twee Lando Norris.

Voor het uitzinnige thuispubliek wist Max Verstappen indruk te maken. Hij pakt de pole met een weergaloze ronde. Makkelijk was dat zeker niet, vertelt de Nederlander na afloop.

"Het was een hele lastige kwalificatie. We begonnen op de intermediates en het asfalt is sowieso erg glad. Het draaide erom dat we gewoon onze ronden reden en uit de problemen bleven. Dat lukte ons vrij goed."

"Aan het einde konden we de overstap maken naar de droogweerbanden, want er kwam een droge lijn te liggen op de baan. Daar namen we wat risico, maar de laatste ronde daar heb ik van genoten", glundert de tweevoudig kampioen.

Verkeerde inschatting

Aan het begin van Q3 ging Red Bull nog even de fout in door Verstappen op de intermediates de baan op te sturen, terwijl deze duidelijk klaar was voor zachte banden. Kan gebeuren, oordeelt Verstappen.

"We hebben dit jaar al andere natte races gehad, maar dit was de eerste keer in Zandvoort dat we een natte race hadden. Ik denk dat we misschien de omstandigheden hadden onderschat, met de wind en de zon, dat het sneller droogde dan we hadden verwacht. Het gaat om ervaring en dit is een les die we hebben geleerd. Uiteindelijk maakte het niet uit."

Max eindigt met een soort dankwoord aan het publiek. "De druk is hier voor mijn thuispubliek altijd om te presteren. Als het dan lukt, dan is dat geweldig."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten